Coco Grillin venezuelalainen kosketus

Coco Grillin venezuelalainen kosketus

En muista milloin kuulin Restaurante Coco Grillistä ensimmäisen kerran, mutta olin jokseenkin innoissani kuultuani paikan laskeutuvan melko lähelle omaa asuinpaikkaani. En tiennyt silloinkaan mitään venezuelaisen keittiön anneista (enkä oikein tiedä vieläkään), mutta yleiseen eteläamerikkalaiseen asenteen joskus tutustuneena en uskonut saavani ainakaan laajaa vegaanista tarjontaa.

Jossakin välissä tarkemmin paikkaan tutustuttuani hämmästelin sen korkeaa hintatasoa ja hylkäsin paikassa käymisen ajatuksenkin, mutta juuri tästä syystä hämmästyin käydessäni paikassa, sillä hintataso tuntui laskeneen aiemmasta tilanteesta. Lyhyesti ja ytimekkäästi nimetty ”Parilla mixta de chorizo, cordero y pollo con salsa de aguacate” -annos kun maksaa naurettavat 20,90e. read more

Kallion Sävelen klassikkohampurilainen

Kallion Sävelen klassikkohampurilainen

Muutama päivä sitten olin varsinainen kävelevä kuollut. Raskas viikonloppu oli tehnyt tehtävänsä ja tarve lohturuoalle oli kova. Weeruskan lihapullat siintivät silmissä, mutta jostain syystä paikka oli täysin täyteen ahdettu ja kuin taikaiskusta, myös lähikebabberiat olivat täynnä tai muutoin kykenemättömiä palvelemaan välittömästi. Ja koska hätä ei lue lakia, menin lopulta Sävel Finbistroon Hakaniemessä, johon olen lievästi pettynyt viimeisten vuosien aikana.

Koska hiilihydraattien ja rasvan pitoisuus elimistössäni oli kriittisellä tasolla, päädyin paikan ”classic”-hampurilaiseen, vaikka tiesin mitä tuleman pitää. En tarkoita siis sitä, että annoksen laatu olisi saanut mitään ennakkoasenteita syttymään, vaan olen onnekseni alkanut viimeisen vuoden aikana välttelemään tarkoituksella ns. ravintolahamppareita. Jos haluatte tietää miksi, kysykää. Olen aihetta käsitellyt oikeastaan liikaakin jo aiemmissa postauksissa, joten keskitytään hetkeksi olennaiseen. read more

Pihka Meclu, kenties Helsingin paras lounasbuffet?

Pihka Meclu, kenties Helsingin paras lounasbuffet?

Kuvauspäivän keskellä sain suosituksen kiinnostavasta lounasravintolasta, Pihka Meclusta, joka sijaitsee Mechelininkadun alkupäässä, aivan Ruoholahden sillan varjossa.

Paikka ei hämmästytä millään tavoin sisustuksellaan, vaan on hyvin geneerinen teknologiahenkisen toimitalon työpaikkaruokala, jossa askeettiset ruokapöydät kohtaavat lämpöhauteet sulassa sovussa. Tarjolla on myös erilaisia oluita pieni valikoima. Lounaan hinta 11e osuu lounasseteliä käyttävään asiakasryhmään ja lounaasta saa euron alennuksen jos tyytyy keittoon ja viherpöytään – ja jättää lämpimän ruoan muille. read more

Ravintola Mas & Club Sandwich

Ravintola Mas & Club Sandwich

Muutama päivä sittten olin ydinkeskustassa ja minulla oli tunnin verran aikaa tapettavana. Päätin osan siitä käyttää myöhäiseen lounaaseen ja koska välittömässä läheisyydessä oli myös Ravintola Más, päädyin kokeilemaan sitä.

Saavuin paikalle tasan kahdeksan minuuttia ennen lounasajan loppua ja keskelle lähes tyhjää ravintolasalia. Lounastaan lopettamassa oli yhteensä neljä ihmistä kahdessa eri pöydässä. Missään ei näkynyt kuitenkaan ruokalistaa ja paikalle osunut asiakaspalvelijakin vaikutti vähän yllättyneeltä saapumisestani. Hän kuitenkin ohjasi minut ruokalistan pariin, josta valikoitui Club Sandwich (15,90e) read more

Saint Tortillas (6k)

Saint Tortillas (6k)

CHIPOTLE POLTTAA AINA KAHDESTI

Yksi nopean ruokailun lempparipaikkojani on Kampin keskuksen 6k, johon jokin aika sitten vaihtui nyhtökaurapaikan tilalle lupaavalla nimellä siunattu Saint Tortillas.

Vaikka paikka korvasikin vegaanien tutkan alta ilmeisen nopeasti vilahtaneen nyhtökaurapaikan, ei tuota raaka-ainetta ole unohdettu. Paikka nimittäin tarjoaa subwaymaisesti kompontentteja useaan eri makuun, annokset rakentuvat joko burritoon, tacoihin, kulhoihin tai quesadilloihin. Täytteeksi on niin kanaa, possua, nautaa kuin nyhtökauraakin. Pienen alkupökkelöinnin jälkeen päästyämme asiaan valitsin niistä klassisen burriton savuchili-tomaattikastikkeessa kypsytetyn kanan kanssa (9,70e). Annoin muiden täytteiden kanssa asiakaspalvelijalle vapaat kädet, kunhan ensin pyysin olla laittamatta sisälle riisiä (joka oli hyvä ratkaisu). Vaikka innostun aina hyvästä salsasta (enkä tarkoita tanssia), niin päätökseni hyväksyä suositus paikan chipotlesta tavallaan negatoi mahdollisuuden nauttia pico de gallo -salsan mauista. read more

Naughty BRGR

Naughty BRGR

Viime aikoina arkipäivät ovat muissa hommissa olleet melkoista hulinaa ja ruokailu on ollut usein ihan tyylipuhdasta ravinnon absorbointia siitä mihin ikinä nyt onkaan sattunut kompastumaan. Tänään kynnyksen yli loikkasin Naughty BRGRissa, jossa olen ainoan ja viimeisimmän kerran käynyt kun ketju aloitti ravintolanssa Albertinkadulla. Silloin muistan kokeneeni jonkinlaisen pettymyksen, joten lähtöasetelmat eivät olleet mitenkään positiiviset.

Näitä hiukan negatiivisesti sävyttyneitä odotuksiani jotenkin tuki kassakokemus, joka sekään ei ollut mieltäylentävin. Tilatessani listalta NYC Cheese -burgerin, tuli vastaukseksi ”Ai sä otat vaan pelkän burgerin?”. Vastatessani myöntävästi, jatkokyselynä ”ei extrapihviä, ei lisukkeita?” ei kuulostanut asiakkaan tarpeista huolehtimiselta, vaan lähinnä pettymykseltä lisämyynnin osalta. read more

Sori Taproom & Royal Burger

Sori Taproom & Royal Burger

Sori Taproom on paikka johon olen yrittänyt päästä asiakkaaksi pyöreät kaksi vuotta. Lukemattomien ”tää on täynnä” -toteamusten jälkeen vihdoin pääsin vierailemaan paikassa kohdistamalla saapumiseni taktisesti 20 minuuttia ennen lounasajan loppumista.

Lounaslistalta valitsin annoksekseni Royal Burgerin (12,90e), jossa tavanomaisen juuston, suolakurkkujen, marinoidun punasipulin ja majoneesin lisäksi on myös paikan omaa (?) ketsuppia. Tätä samaista ihanuutta tarjoillaan annoksen pienessä dippikulhossa ranskalaisia varten ja se varmasti jakaa mielipiteitä. Perinteiseen Heinziin tottuneet kritisoivat sitä varmasti melko juoksevasta rakenteesta ja vetisestä mausta, mutta ne jotka arvostavat – arvostavat sitä tuoreesta mausta ja pyrkimyksestä erilaisuuteen. Jokatapauksessa, itse pidin sitä jopa annoksen parhaimpana osana. read more

Väinö Kallion lounasbuffet

Väinö Kallion lounasbuffet

Kallioon on wanhaan Elannon pääkonttoriin avannut ravintola Väinö Kallio. Jos olen käsittänyt oikein, paikka on avoinna tällä hetkellä vielä vain aamiaisella, lounasaikaan ja viikonlopun brunsseilla, jonka toisaalta ymmärtää – paikalle saapuminen kun on vielä varsin työmaahenkistä, etuovella tervehtii väärinparkkeerattu eestiläisen alihankkijan pakettiauto, rakennustelineitä ja -rekvisiittaa näkyy aina siellätäällä. Kolmannessa kerroksessa sijaitseva ravintolasali sitävastoin näyttää varsin valmiilta. read more

Ravintola Lungi

Ravintola Lungi

Ullanlinnan Korkeavuorenkadulta löytyi sattumalta pieni ravintola Lungi. Paikka henkii sisään kävellessä melkolailla sitä, mitä kalliolainen Ullanlinnaan eksyessään ajattelee. Pöydissä tuoksuu kaupunkimalliset Audit ja mainostoimiston pöly, ellei lounasajan loppupuolella pöytiä kansoittavat lastenvaunut päästä atmosfääriin omia päästöjään.

Lounaslista on paitsi ilahduttavan lyhyt, myös mielikuvitusta on käytetty. Vaihtoehdoissa on persoonallisuutta ja keittiössä ollaan otettu paljon vaikutteita kaukoidästä, mutta etniseksi ravintolaksi tämän nimittäminen olisi syvä vääryys. read more

Brooklyn Cafe & bagel-kulttuuri

Brooklyn Cafe & bagel-kulttuuri

Punavuoresta, aivan viiskulmasta löytyy Brooklyn Cafe. Pieni kahvila. Tarjonta ei ole kovin ruokamaista ja sinänsä paikkaa ei voi oikein käsitellä ravintolana, mutta oma kokemukseni tältä päivältä on sitä tasoa, että aiheesta pitää antaa vinkkiä muillekin alueella liikkuville.

Jenkkiläinen – ja erityisesti ”nykkiläinen” bagel-kulttuuri on meillä vielä melko tuntematon, mutta tällaiset paikat tekevät paljon hyvää sen levittämiseksi tännekin. Itse menin paikanpäälle vain tappaakseni hetken aikaa, mutta kahvilan tarjonnan tuoksut ja erityisesti kiinnostava lista sai kokeilemaan – enkä ole lainkaan pettynyt. Päinvastoin. read more