Pueblo Bar y Taqueria

Pueblo Bar y Taqueria

Siitä, miten härmäläinen käsittää meksikolaisen keittön, on montaa eri tulkintaa. Jos möyhöttäjiltä kysytään, alkaa gro-magnonmainen pohdinta savikuopista ja -uuneista, mutta useimmat meistä menevät metsään sillä, että texmex-keittiö ei ole meksikolaista. Kuten minäkin tein, ennen.

Eerikinkadulla sijaitseva Pueblo Bar y Taqueria tarjoaa kuitenkin monen mielestä autenttisen kokemuksen meksikolaisesta ruoasta, joten otin mahdollisuuden vastaan vierailla paikanpäällä aurinkoisena iltapäivänä. Paikka mainitsee avautuvansa klo 16, joka pitääkin paikkaansa, mutta keittiö aukeaa vasta klo 17. Pieni ongelma, joka yllätti meidät kävellessämme tsisään varttia yli neljän, mutta ystävällinen asiakaspalvelija kehoitti silläaikaa ottamaan nachoannoksen, joka osoittautuikin hyväksi ratkaisuksi.

Alkuruoaksi valikoitui nimittäin Mixto, eli nachoannos kaikilla dipeillä. Itse nachot ovat selkeästi parempaa luokkaa, mutta dipit taasen erinomaisia ja ennenkaikkea tuoreita. Erityisesti chipotle oli huikeaa, jonka maistamisesta näen tästä lähtien päiväunia.

Pääruoaksi paikassa tarjotaan pitkälti tacoja erilaisilla täytteillä. Pienen maissitortillan sisään on aseteltu erilaisia täytteitä ja niitä voi tilata kahden, kolmen tai neljän tacon seteissä. Itse valitsimme kahdestaan kolme kahden tacon annosta, kolmella eri täytteellä (chipotle-kana, possunniska ja nauta) ja kun kerroimme aikovamme jakaa ne keskenämme, asiakaspalvelija tarjoutui laittamaan ne valmiiksi kahdelle eri lautaselle lisukkeineen. Tästä kovasti plussaa.

Annoksen saapumisessa kesti aikansa, joka oli helpompi toki sietää nachoannoksen ollessa vielä kesken. Maistelu aloitettiin nautatacosta (2kpl / 9e), joka toi ensimmäisenä mieleen koulun lihamakaronilaatikon. Varsinaisesti lihassa ei sinänsä ollut vikaa, mutta sen sekoittaminen juustoon ja pehmeään maissitortillaan toi vahvasti ensipuraisulta mieleen yläasteen mauttoman suosikkiruoan. Ainekset olivat kyllä tuoreita, mutta jostain syystä toivoisin ruokaani enemmän mausteita. Tai makua. Pelkkä korianteri ei ihan täyttänyt nyt tätä vaatimusta.

Sama reaktio nousi esiin myös possunniskassa (2kpl / 8e). Taco oli valmistettu huolella, mutta maku itsessään jäi vaisuksi. Eikä nytkään puhuta edes siitä, että olisin kaivannut jotain chilihömpötyksiä – vaan ihan pelkkä suola olisi riittänyt. Sitävastoin kanataco (2kpl / 8e) antoi jo ymmärtää vähän toista – chipotlekanassa on pientä twistiä, jota pieni puristus limenlohkosta pääsi vielä terästämään. Ei sillä kuuhun mennä, mutta makua oli jo vahvasti eri tasolla havaittavissa.

Lisukkeina lautasella tarjotaan riisiä ja mustapapumuhennosta, joista molemmat hoitavat kenttänsä hyvin.

Mutta.

Saattaa toki olla, että olen käsittänyt meksikolaisen ruoan väärin ja sen kuuluukin olla tällaista, mutta se ei toki tarkoita, että pitäisin siitä siksi yhtään enempää. Ainesten tuoreus silti yllätti ja siitä valtavat plussat, kuten myös annosten rakentaminen, joka hoidetaan Pueblossa selvästi pieteetillä. Sitävastoin asiakaspalvelussa tuli pari hutilaukausta, kuten kesken aterian tilaamani juoma, jota ei koskaan saapunut – vaikka olimme paikan ainoat asiakkaat.

Kokonaisuutena kahdelta hengeltä, kahden oluen kera loppulasku oli 53,50e, jota voi pitää kohtuullisena. Paikan atmosfääri on varsin miellyttävä, mitä nyt heti avaamisen jälkeen vähän autio ja henkilökunta selkeästi vähän muiden tehtäviensä parissa. Kokonaisuutena paikassa on tunnelmaa ja tietynlaista (arvioitua) autenttisuutta, joka painaa vaakakupissa enemmän kuin ruoka. Siksi 3,5/5.