Momotoko

Momotoko

Aiemmin avauduin jo Helsingin keskustan lounastilanteesta ja joku mainitsi kommenteissa Momotokon, jossa kävin muutama päivä sitten, mutta en ehtinyt vielä kirjoittamaan kokemuksestani.

Mikä ensimmäisenä pistää ruokalistassa silmään on (onneksi) totaalinen sushin puute. Paitsi että sushipaikoista on jo ylitarjontaa, on myös piristävää huomata, että japanilaisesta keittiöstä löytyy muutakin tarjontaa. Varsinkin, kun sikäläiselle katuruoalle olisi enemmänkin kysyntää. Ravintolapäivässäkin on jo näkynyt okonomiyakia tarjoavia puoteja, vielä kun sellaisen saisi kiinteästi kivijalkaankin (vinkkejä voi antaa jos tällaista jostain löytyy).

Tilasin itse teriyaki-kanasalaatin (11,50e), jossa päällimmäisenä teriyakikanaa. Mistään filepaloista ei ole kyse, mutta liha on mureaa ja laadukasta – ja ennenkaikkea maistuvaa. Annoksen yuzu-kastike toimii loistavasti ja saa mauista irti todella paljon, kaikki annoksen ainesosat ovat tuoreita – tosin mandariinien osalta epäilys herää. Näyttävät purkkitavaralta, mutta eivät maistu siltä. Ainakaan millainen kokemus itselläni on säilykemandariineista ollut.

Yleisesti paikan palvelusta sanottakoon, että palvelu on iloista ja hyvin kohteliasta. Tilaukseni jätettiin kirjaamatta ja kahdeksan minuutin päästä tarjoilija tuli kysymään, mikä tilaamani annos olikaan. Vastattuani, tilaamani annos oli pöydässä 20 sekunnissa.

Lyhyesti, Momotokon ruoka on hyvää ja laatuun nähden ainakin kokeilemani annos oli erittäin kohtuullisen hintainen. Ravintolan ruokalistalta löytyy paljon muitakin kokeiltavia annoksia joita Helsingistä harvemmasta paikasta saa, joten on odotettavissa että vierailen paikassa lähiaikoina uudestaan. Tämä annos on erittäin hyvä, mutta olematta kuitenkaan todella erinomainen. Erittäin vahva 4/5, mutta jotenkin suhtaudun positiivisesti odotuksiini saada ensi kerralla vielä parempaa.