Pizzaveljien wieninleike

Pizzaveljien wieninleike

Sunnuntai-iltana kotiin kävellessäni puhelimeeni iskeytyi hätäkutsu, jossa ystäväni pyysi ulos kanssaan syömään. Oli kuulemma krapula ja tarvitsi siihen lääkkeeksi hyvää pihviä.

Jotain sanoo manipulointikyvyistäni (tai krapulansa asteesta) se, että sain hänet uskomaan hyväksi vaihtoehdoksi ruokamatkailun Itä-Helsinkiin.

Kohteeksi osui PizzaVeljet, joka sijaitsee Suurmetsän alueella, tarkemmin sanottuna Jakomäessä. Alueella, joka muutekin on mitä kauneinta seutua kesäisen sunnuntai-illan nähtävyyksien katseluun.

Itse ravintola on siisti, tavanomainen kebabberia, josta voisi melko neutraalin atmosfäärin osalta löytää mitä tahansa anjovispizzasta auton sytytystulppiin. Ruokalista on tavanomaista laajempi, mikä ei aina ole korreloinut parhaalla mahdollisella tavalla annosten laatuun nähden, mutta ystävällinen ja reilu palvelu saa toivomaan parempaa.

Wieninleike (13e) saapuu pöytään alle 15 minuutissa ja saa välittömästi aikaan pettymisreaktion. Metrin päästä on nähtävissä, että lautasella tulee jälleen yksi geneerinen possunleike, jonka päälle on jossakin välissä yskäisty etäisesti leivitystä muistuttava korppujauho. Hetkeä aiemmin innokas hakkaus keittiöstä oli saanut uskomaan, että leike tulisi hyvin hakattuna, mutta myös paksuus mättää. Leike on jätetty lankkumaisen paksuksi, jota korostaa raaka-aineen jänteisyys. Kuin pisteenä iin päällä, myös veitset ovat EU-turvallisuusluokkaa 5.13D, eli sisäasiainministeriön voiveitsiluokituksen mukaan ovat turvallisia myös alle kolmevuotiaille margariinin tai huoneenlämpöisen voin levittämiseen. Toisinsanoen, sellaisella leikkaaminen ei niinkään tapahdu leikkaavalla terällä, vaan jatkuvan sahaamisliikkeen aiheuttaman kitkan johdosta.

Pohjimmiltaan, leikkeen rakenne on siis kertakaikkiaan huono ja kun annoksen paras osuus on sen ranskalaiset perunat – eivätkä nekään ole kovin hyvät, ei hirvittävän paljoa ole tehtävissä. Tätä annosta on vaikea lähteä parantamaan, vaan se ansaitsisi eutanasian – ja täysin uuden annoksen suunnittelun. Tässä ei valitettavasti siis ole muuta arvosanaa annettavissa kuin 1/5.