Kiila Food & Bar

Kiila Food & Bar

Koska myöhäinen lounas jälleen osoittautui vaikeaksi useimpien keskustan ravintoloiden sulkiessa tiuhaan oviaan klo 14 paikkeilla, valikoitui paikaksi Kiila. Ei sen keskeisen sijainnin tai valikoiman vuoksi – vaan yksinkertaisesti siksi, että se on niitä harvoja paikkoja joissa en alueella ole vielä käynyt.

Tämän Stockmannia vastapäätä sijaitsevan ravintolan keittiöstä lautaselle eksyi Fish & Chips (18e), jonka toimituksessa kesti tasan 19 minuuttia. Ei mikään nopein suoritus, varsinkin kun suurin osa asiakkaista näytti nauttivan aterioitaan terassilla nestemäisenä. Annoksen asettelu oli astetta fiinimpi, mutta teki silti oikeutta fish & chipsin työväenluokkaisuudelle.

Kala on leikattu kolmeen osaan ennen friteerausta, joka on erittäin hyvä ratkaisu. Raaka-aine on tiivistä, tuoretta ja leivitys on yksi parhaita näkemiäni. Se on kauttaaltaan rapeaa ja erittäin maistuvaa. Asia joka varmasti jakaa mielipiteitä on melko reilu suolan käyttö, josta kenen tahansa sydän ja verisuonet varmasti myöhemmin muistuttavat. Remouladessa on kevyt twist johon kaipaisin hiukan itse voimaa, mutta tällaisenakin se toimii. Varsinkin kun annoksessa on sitruunanlohko jo mukana, josta jokainen voi annostella sitä halutessaan lisää.

Annoksen lisukkeena tulee suuret lohkoperunat, jotka ensivaikutelmaltaan aiheuttivat lähinnä väsyneen huokauksen, pelon kuitenkin ollessa turha. Keittiön reilu mausteranne ulottuu tähänkin asti ja paistopinta tuo vaadittavaa rapeutta perunan pinnalle sisuksen jäädessä kuitenkin pehmeäksi. Pelkästään näiden osalta en juuri nyt muista, olenko syönyt paremmin valmistettuja lohkoperunoita missään muualla Helsingissä, mutta Kiilan taso on pelkästään näissä hämmentävän korkea.

Kokonaisuudessakin annos pärjää missä tahansa vertailussa, vaikka toki sen vihreät osat – kuten ne usein tekevät – tuntuvat lähinnä täyttävän värikkään statistin virkaa. Annoksen hinta tuntuu hiukan korkealta, mutta kun ajattelee useista ketjuravintoloista saatavan lähes samaan hintaan kertaluokkaa huonompaa annosta, alkaa Kiilan hinnoittelu löytämään paikkansa.

Erittäin hyvä, ellei loistavan erinomainen. 5/5.