Chico’sin kesälistan flatbread

Chico’sin kesälistan flatbread

TOIMIVA RATKAISU

Tallustelin juuri poikki Töölön ja ajattelin tarvitsevani jotakin pientä. Ensimmäisenä mielessä kävi Daddy Greens Pizzabar, mutta koska sieltä ei olisi päässyt ilman ähkyä, suuntasin poikkeuksellisesti Chicosiin.

Kesälistalta löytyi ”Flatbread”-annos, joka hintatasoltaan (6,90e) antoi odottaa ihan pientä suuhunpantavaa. Lautasen tultua pöytään 10 minuuttia myöhemmin, ajatus osoittautui todeksi.

Itse leipä on melko taikinaista perusleipää, jonka ainoa lahja maailmalle on sen sisältämä hiilihydraatti. Kanan, paprikan ja ranskankerman yhdistelmästä sen päällä vallitsevin on paprika, mutta myös kanan maustaminen on onnistunut vallan hyvin. Noin kolmivuotiaan lapsen chilitoleranssin omaavana potkua riitti ja kovasti pidin hiukan kuivaksi paistetusta kanasta. Ei se toki kanalta enää maistunut, mutta lihansyöjille täyttää todennäköisesti viattomien sielujen vaatimuksen annoksen raaka-ainelistalla. Toki sitä oli annoksessa melko vähän, mutta se on aika sivuseikka.

Avokadon ja korianterin annoksessa olo toki mietityttää. Korianterista pitäminen on toki nykyaikana jokin vaatimus jos olet alle 30-vuotias ja haluat pitää itseäsi trendikkäänä kaupunkilaisena, mutta vaikka se tuo leipäseen sellaista omaa koukkuaan, sen ehkä olisi voinut korvata toisellakin yrtillä. Avokado taasen on ojennus heille jotka siitä ylipäätään tykkäävät – itselleni se ei juuri koskaan erityisesti maistu.

Kokonaisuutena kuitenkin, Chicosin Flatbread on aika toimiva pieni annos. Toki samalla hinnalla saisi etnisestä ravintolasta jo täyden aterian ja vaikka pidättäytyisikin tällaisissa pikkunälkään suunnatuissa valmistetuissa suupaloissa, niin parempiakin vaihtoehtoja tästä kaupungista löytyy. Se ei silti tarkoita, etteikö tälle löytyisi varmasti tilausta – kevyen oluen kanssa varsin hyvä vaihtoehto terassisnacksiksi kesäkuumallakin.

Suhteessa korkea hinta ja tietynlainen S-persoonattomuus päättävät väliinputoavasta arvosanasta pääöksen 3/5:een.