Kallion Sävelen wieninleike

Kallion Sävelen wieninleike

Aluksi on kerrottava, että olen tehnyt viimeisen vuoden aikana viestintäpuolen töitä Kallion Sävelelle. Kuten tämän sivuston ja yhteisön tapaan kuuluu, pyrin tällaisista asioista kertomaan avoimesti, koska se kannustaa myös minua itseänikin toimimaan oikein. Kallion Sävel ei kuitenkaan ole tarjonnut, vaikuttanut tai ole edes tietoinen tämän artikkelin tekemisestä – joten voit ottaa kaiken tämän huomioon tätä lukiessasi.

Tästä syystä jätän itse palvelukokemuksen huomiotta, sillä en tietenkään saa tutuilta ihmisiltä samanlaista huomiota kuin normaali asiakas, joten keskityn pelkästään itse annokseen.

Siitä huolimatta voin rehellisesti sanoa, että syksyn aikana Kallion Sävel on kehittynyt ravintolana huimasti. Heti ensimmäisen kerran kun kuulin wieninleikkeen päätyvän listalle, päätin testata sen myös tätä sivustoa varten. Sävelen nykyinen keittiöpäällikkö Mika on hankkinut kannuksiaan mm. Kosmoksessa, joten wieninleikeosaamista oli syytä odottaa.

Ja onhan se hyvä.

Heti ensimmäisistä leikkeistä lähtien Sävelen versio annoksesta on erittäin toimiva. Maut, tasapaino ja leivitys on kohdallaan. Se ei ole kuohkeimmasta päästä, mutta tiivis ja parhaimmillaan sopivan rapsakka. Myös leikkeen lisuke, eli perunamuusi tarjoillaan erikseen joka on ainoa oikea tapa. Anjoviksen ja kapristen maku on kohdallaan ja niitä on riittävästi. Neljän annoksen perusteella vain yhden kerran leike on viettänyt hetken liikaa pannulla – ja saanut allensa lievästi palaneen pinnan. Tällöinkin tiesin keittiön vielä harjoittelevan uutta annosta. Suurin ”kritiikki” on kuitenkin perunamuusiin, jonka maku on täydellinen, mutta sen koostumus on omaan makuuni liian hienojakoiseksi myllytetty.

Kaiken ylläolevan kirjoittamisen jälkeen luin juuri tekstini kuuden vuoden takaisesta Kosmos-kokemuksesta ja naurahdin itsekin sille kuinka samanlainen kokemus se oli ollut aina arvosanaa 4/5 myöten. Kosmos oli ja on Helsingin wieninleiketarjonnassa edelleen TOP10:ssä ja sitä on nyt myös Kallion Sävel.