Eerikin Pippuri

Eerikin Pippuri

Ollakseen halpaa, nopeaa ja pohjimmiltaan tarkoitetukin puhtaaksi katuruoaksi, shawarma-tyyppinen kanakebab on Suomessa yleistymään päin. Ei ehkä siis vielä mitenkään tusinalounaaksi kutsuttava annos, mutta hyvää vauhtia valloittamassa tilaa perinteikkäämmiltä kebabeilta.

Kuulun itse sukupolveen, jolle Kebab Eerikin Pippuri oli vuosituhannen vaihteen jälkeen legendaarisiin mittasuhteisiin paisunut yöpaikka. Kun satuin kävelemään paikan ohitse tänään nälkäisenä, väsyneenä ja Helsingin erinomaisen katuhuollon sallimin täydellisen kuivin jaloin, valitsin listalta itselleni kana-iskenderin.

Annos saapui pöytään alle 10 minuutissa erinomaisen ystävällisen palvelun saattelemana ja ensimmäisenä on havaittavissa annoksen reilu koko, josta toki noin puolet on lisukkeita (riisi & salaatti). Olen itse pitänyt aina iskenderiä helppona yhden käden ruokalajina ja siksi ensimmäisenä kritiikkinä huomioinkin, että annoksen leipä oli pilkottu suhteellisen suuriin paloihin. Kana taasen oli juuri sellaista mitä hiutaloitu kana voi olla, eli tasaisen hyvää ja herkullista. Tosin itse olisin kaivannut enemmän mausteita, nyt kastikkeet ylittivät täysin itse kanan (ja leivän) maun ja rooleiksi jäi vain toimia purutuntuman luojina.

Tämä ei ollut mitenkään huono asia, sillä annoksen kastikkeet ovat varsin hyviä. Toki enemmän paukkua haluavien kannattaa hakeutua kokonaan muihin ruokalajeihin, sillä kanakebabit tuppaavat kaikki olevaan melko mietoja – ja kuten mainittua, Eerikin versio vieläpä kevyestä päästä.

Miten tämä sitten vertautuu esimerkiksi King Kebabin kanakebabeihin? Ainakin siten, että Kingin kanassa on mielestäni himppasen enemmän maustepohjaa, mutta se taasen häviää Eerikille kastikkeissa.

Mutta kuten aina, nyanssit löytyvät maistajan suusta, joten arvioikaa itse alapuolelle, mistä löytyy mielestänne Helsingin paras kanakebab?