Metro Fast Food

Metro Fast Food

Tänään jouluostosten lomassa päädyin paitsi jalkakäytävällä fillaristin yliajamaksi, myös myöhäiselle lounaalle Metro Fast Food ( Metro Kebab) -paikkaan. Jostain syystä FB:ssä ravintolalla on melkoinen nimihirviö, mutta ilmeisesti muutenkin paikka on sosiaalisessa mediassa suhteellisen epäaktiivinen.

Itse olen käynyt paikassa jo ammoisen Metro Kebabin aikoihin, alkaen joskus vuodesta 2011-2012. Taannoin paikka sai ilmeisesti uuden omistajan tai ainakin melkoisen kasvojenkohotuksen, sillä erinomaisesta kebabpaikasta tuli vieläkin laajempia vaihtoehtoja sisältävä, itäisen välimeren pohjukan, eli täsmennettynä libanonilaisen keittiön paikka. Laajemmassa mittakaavassahan koko Libanon, Syyria, Jordania ja Israel muodostavat ruokakulttuurisesti yhteisen alueen (google: ”levantti”), myönnettiin sitä jossakin tai ei.

Wieninleikettä paikka ei tarjonnut, mutta ensimmäistä kertaa tuli kokeiltua meze-lautasta yhdelle. Lautanen on valtava annoksen kokoon suhteutettuna ja juuri siksi tuntuu välillä tosi omituiselta nähdä tämän hintaluokan paikassa tällaista panostamista myös ruoan esillepanoon. Lautasannokset ovat sanalla sanoen ihan helvetin nättejä, vedit sitten vaikka vain pitaleipä-shawarman (7,50e).

Meze-lautanen (11,50e yhdelle) on kuitenkin loistava, vaikkakin tuntuu pieneltä. Lautasella on selkeästi keskinkertaista parempi falafel, eräänlaiseksi riisi-lihapullaksi kuvailtavissa oleva erinomainen kubba ja viininlehtikääryle, jota ei voi millään tavoin moittia. Näiden lisäksi annokseen kuuluu tabbouleh-persiljasalaattia, baba ganoush munakoisotahnaa, hummusta ja tsatzikia. Ainoa miiinus on, että yhdenkin hengen lautasella leipää saisi olla tuplasti enemmän. Oletusarvoisesti sitä kuitenkin saa ihan pyytämällä.

Olen aiemminkin paikkaa joskus toisaalla hekuttanut, eikä tämänkertainen kohtaaminen ole poikkeus. Kubba (tai kubbeh, kibbeh tai kebbeh, mitä termiä haluaa aina itse käyttääkään) on erinomainen ja kuuluu jokaisen saada joskus kokeilla elämässään. Vaikka paikassa on myös erinomaista shawarmaa ja kebabia, tämä on paikka jossa kannattaa revitellä annosvalintojen suhteen niin paljon kun uskaltaa.

Ehdoton 5/5 ja harvoja tämän luokan paikkoja tällä puolella itäkeskusta. Harmi etten voi syödä täällä joka päivä.

Ensi kerralla sitten taas takaisin wieninleikkeiden pariin. Lupaan sen.