Helsingin paras Fish & Chips

Helsingin paras Fish & Chips

Käyn tätänykyä aika harvoin enää paikoissa tai syömässä jotain ruokalajia jonka olen jo kokenut. Siinä mielessä tämän ryhmän ylläpitäminen on ollut hyvinkin tervetullutta. Joskus kuitenkin sitä haluaa tuttua ja turvallista ruokaa ilman yllätyksiä ja tänään siihen tarpeeseen valikoitui Kamppi Centerissä oleva Fisu&Ranet, jonka fish & chips on tähän mennessä paras syömäni. Tämä ei siis ole mikään arvostelu, joten suhtautukaa hehkutukseeni lähinnä suosituksena.

Törmäsin alunperin tähän toista vuotta sitten Kaapelitehtaalla järjestetyllä katuruokafestareilla (btw, video on täällä: https://moontv.fi/ohjelmat/ruoka/street-food-carnival-2015/) ja ihastuin. Siitä lähtien on ollut ilo huomata että vaikka paikka tekee todella simppeliä ruokaa, on taso pysynyt hyvänä.

Sitruunalohkon lisäksi annos koostuu kolmesta elementistä. Uppopaistettu turska, ranskalaiset ja remoulade-kastike.

Itse kala on ollut aina paistettu todella hyvin, pinta on rapea ilman ylimääräistä rasvan makua ja alta paljastuu kuohkea, juuri sopivan kypsä vaalea, hiutaloituva turska. Ranskalaisten osalta monet sanovat, että voisivat olla rapeampiakin, mutta omaan makuuni ne ovat erinomaisia. Etikan käyttäminen ranskalaisissa pitäisi olla lain vaatimus.

Olen aina vältellyt vähän majoneesipohjaisia kastikkeita, mutta paikan remoulade on synnyttänyt sydämentykytystä paikkaa kohtaan (tai sitten se on ensioire sydäntaudista). Ilman sitä annos ei vaan olisi täydellinen.

Vaikka annos on ikiaikainen klassikko, on Fisu & Ranet hyvä esimerkki paikasta jossa yksinkertainen ja klassinen annos tehdään hyvin ja rakkaudella. Tällaisia klassikoita toivoisi olevan enemmän.

Ai niin, hinta. Se on annoksella 10e. Kyytipojaksi itse otin Pepsi Maxin (2,5e).