Bruuverin wieninleike

Bruuverin wieninleike

Kampin kauppakeskuksen länsipäässä sijaitseva panimoravintola Bruuveri on oluenystäville tuttu paikka, mutta olutravintoloista poikkeuksellisesti se tarjoaa myös ihan varteenotettavaa ruokaa. Paikan burgerit ovat jokseenkin kuuluisia ja siten pidettyjä, mutta yllätyin hiukan kun huomasin paikassa listalla myös wieninleikkeen. Vatsa kurni, ruoka-aika oli mennyt jo, joten tilaus sisään mahdollisimman nopeasti.

Heti aluksi Bruuveri tarjoaa leikkeenystävälle positiivisia henkäyksiä. Paitsi että lautanen saapuu pöytään todella nopeasti (perjantaina klo 16.30), niin myös annos on reilunkokoinen. Leikkeellä on kokoa reilusti ja myös perunamuussia on laitettu mukaan aimo läjä. Sen lisäksi positiviisena yllätyksenä mukana on myös uunijuureksia, jotka ovat jopa oikeassa kypsyysasteessa. Tämä ei nykyaikana ole ihan itsestäänselvyys, valitettavasti. Heti aloituksesta selviää, että tästä ei ainakaan nälkä jää.

Tarkempi annoksen tarkastelu kuitenkin johtaa pettymykseen. Kapriksia on kokonaista 12 kappaletta, anjovis on unohdettu annoksesta kokonaan ja leikkeen pohja on osittain kypsytetty mustaksi. Vanha kikka, jota moni kokki leikkeen pannulle unohtaessaan valitettavasti käyttää. Laitetaan aina se tummempi puoli alaspäin, harva asiakas huomaa katsoa alapuolelle ellei hiilenmaku suuta mutrulle vedä.

Vaikka annos onkin melkoinen sekamelska, eikä wienerschnitzel-enthusiastit (jotka nyt innokkaasti korjailevat silmälasejaan päästessään hekumoimaan sanoessaan: ”Wienistä saa parempaa, olen kuulkaas ollut siellä ja tiedän kaiken!”) selviäisi hengissä hämmästyksestä tämän nähdessään, on tärkeintä tietenkin itse annoksen maku.

Valitettavasti siinä tulee se toinen, vielä syvempi pettymys. Vaikka annoksen uunijuurekset ovat hyviä ja perunamuussikin parempaa keskitasoa – on itse leike todella suuri pettymys. Paitsi keittiö on peitellyt kahtiahajonnutta leikettä sitruunalohkolla itse lautasannoksen tehdessään, en muista milloin olisin syönyt näin mautonta ruokaa. Tämän leikkeen kohdalla adjektiivi ”mitäänsanomaton” on juuri oikea termi.

Pettymyksen kruunaa leikkeen pinta, joka on pohjalta hiukan hiiltyneen rapea ja päältä pehmeän muhjuinen. Suutuntuma tuo mieleen vanhan urbaanilegendan kokista, joka teki kaverilleen leikkeen tiskirätistä.

Kaikenkaikkiaan annos 18 euron hintaisena tuntuu kusetukselta, jossa laatu on korvattu määrällä. Lisukkeet ovat ok, mutta kokonaisvaltaisena kokemuksena tämän annoksen jälkitunnelmat ovat kuin joku olisi varastanut koirasi. Bruuveri itsessään on kannatettava paikka, juomavalikoima on hyvä ja paikan burgerit hyviä hinta-laatusuhteeltaan, mutta paikan wieninleikkeestä kannattaa pysytellä tämän kokemuksen perusteella erossa.

Sivuhuomautuksena mainittakoon, että söin leikkeen loppuun, enkä vieläkään ymmärrä miksi. Hyvästä yrityksestä, mehevästä annoskoosta ja säälistä Bruuverin wieninleike saa silti 1/5 arvosanan.