Kallion Sävelen wieninleike

Kallion Sävelen wieninleike

Wieninleike-sarja jatkuu ja tällä kertaa kokeiltavana oli Helsingin Hakaniemessä sijaitseva Kallion Sävel. Klassikkomusiikkiin profiloitunut ravintola on suhteellisen suosittu lounaspaikka, joka ilmaisee itsensä termillä finbistro. Erityisen paljon propseja ansaitsee Sävelen WC-taide, joka kannattaa tarkistaa, vaikka paikanpäälle sattuisi ihan vaan lounaallekin. Pitäkää siis pissahädästänne kiinni ennen paikalletuloa.

Mutta mennään itse aiheeseen, eli paikan wieninleikkeeseen. Listalta annos löytyy termillä ”Wieninleike XXL” joka kieltämättä on omiaan asettamaan jonkinlaisia odotusarvoja leikkeen koolle. Ruokalistassa vielä jopa erikseen mainitaan sen olevan lautasen kokoinen, mutta ilmeisesti pleittauksessa paikka on tarkoituksella valinnut lautaseksi varsin pienen lautasen – jossa on vain isot reunat. Kooltaan pöytään saapuva leike kun on lievä pettymys sen ollessa varsin tavallisen kokoinen, jopa pieni.

Pintakuorrutus on itsessään onnistunut ja oikeaoppisesti paistettu ja joku voisi sanoa sitä jopa kuivaksi. Henkilökohtaiselta kannalta olen hiukan samaa mieltä. Vaikka perinteisestä wienerschnitzelistä puhutaan usein kuivana pinnaltaan, on liika jo vähän liikaa. Jos anjoviksen hipaisu ja tilkka sitruunaa ei saa pinnasta liikaa karheutta pois, ollaan mielestäni menty pitkälle. Maku ei myöskään muistikuviin jäänyt viipyilemään, joten puhutaan melko keskinkertaisesta kokemuksesta.

Plussaa Sävel saa kuitenkin lisukkeista. Anjovista ja erityisesti kaprista on reilusti ja riittämiin, vaikka perunamuussi jääkin melko vähiin. Pienehköön perusnälkään annoskoko on riittävä, mutta ähkyä tästä on vaikea itselleen hankkia, joka luonnollisesti ravintolassa kuin ravintolassa – poislukien itse buffaravintolat – on usein tarkoituskin. Pitäähän tilaa jättää jälkiruoallekin.

Hintatasoltaan Sävelen wieninleike edustaa korkeampaa keskiluokkaa 17,90 euron annoshinnallaan. Hintataso mukailee paikan yleistasoa, joten yleisesti ottaen annos ei erotu ruokalistassa edukseen. Tiivistettynä, Säveleen ei kannata tulla wieninleikkeen vuoksi, vaikka muuten paikka onkin hiljalleen virtsankarkailuikää tavoittelevalle keski-ikäiselle keskikehonrakentajalle oiva paikka.