Weeruskan wieninleike

Weeruskan wieninleike

Helsingin wieninleikkeitä kartoittava sarja on saapunut jo neljänteen osaan ja tarkastelun alle joutuu perinteinen kortteliravintola Alppilasta, eli Weeruska. Rapiat 30+ vuotta samassa paikassa toiminut ravintola on vuosikymmenten aikana kokenut kaikenlaista, mutta viimeisten vuosien aikana paikka on parantanut todella reilusti tahtiaan. Se kuuluu helsinkiläisten Linnanmäkivieraiden vakiopaikkoihin, mutta on myös krapulapizzanystävien mekka.

Itse wieninleikeannos on poikkeuksellisesti saatavissa kahdessa eri koossa: 120 grammaisena (16e) ja 180 grammaisena (19e). Vaikka useinmiten valinta kääntyisi ilman muuta isompaan vaihtoehtoon sekä ruokahalun että hinnan pienen eron vuoksi, niin tällä kertaa navanseutu ei antanut myöten, joten oli pakko pikkunälkään kokeilla maltillisempaa versiota.

Annos tarjoillaan poikkeuksellisesti paistetun sipulin kanssa, joka ei tietenkään kuulu perinteiseen wieninleikkeeseen, mutta kuten olen erään kommentoijan kanssa – on suomalainen wieninleike ihan sama asia kuin vaikkapa pizzakin. Se on kaukana alkuperäisestä kotipaikastaan, joten on luonnollista että se myös muokkaantuu paikallisiin makuihin. Samaten myös keittiömestarin visio vaikuttaa asiaan ja tässä tapauksessa uskoisin jälkimmäistä.

Lisäbonus tulee erinomaisesta perunamuussista ja jättikapristen käytöstä. Myös anjovista on aimo määrä.

Itse liha on hyvää vaikka sen paistopinta on epätasainen. Leikkeen paksuus on sopiva, mutta sen suurin virhe on leivityksen pehmeys. Reunat ovat rapeita, jopa kuivia – mutta muutoin leivitys on sienimäisen pehmeää.

Hyvä yritys ja erinomaiset lisukkeet. 2,5/5. Plussamaininta mahdollisuudesta tilata kaksi erikokoista annosta.