Juttutuvan vegaaninen burger

Juttutuvan vegaaninen burger

Vegaaninen ruoka kasvattaa koko ajan suosiotaan ja olisi typerää jättää sitä kokeilematta aina kun voi. Tällä kertaa testaukseen päätyi Juttutupan vegaaninen burger (17,80e).

Annos itse on tavallaan ruma. Iso neliskanttinen lautanen jonka toisessa päädyssä on burger ja toisessa epämääräisen harva kasa bataattiranskalaisia. Mahtuisi pienemmällekin lautaselle, mutta tavallaan annoksessa on brutaalia yksinkertaisuutta, mistä Juttutupa nyt muutenkin on tunnettu.

Tilatessani kiinnitin huomiota hamppu-kvinoapihviin, josta olen nähnyt joskus toisenlaisenkin version. Ajattelin tämän olevan samalla tavoin rapeaksi paistetulla kvinoakuorella, mutta yllätyksekseni pihvi olikin tavallinen, pehmeä ja mehevä. En tiedä pitäisikö tällaisissa olla edes kypsyysasteita, mutta riippumatta siitä itse pihvi maistui varsin mehukkaalta ja maistuvalta. Samoin sämpylä oli erinomainen.

Suurin annoksen ongelma oli se, että aiolin ja avokadon suhde oli vähän vinksallaan. Avokado maistui selvästi, aioli ei lainkaan. Tai muutkaan lisukkeet. Tämä ei sinänsä ollut ongelma koska avokadoburgerinakin tämä oli varsin mukava kokemus, mutta miksi näitä muita lisukkeita tuossa enää edes pitää.

Bataattiranskalaiset erittäin jees. Ilmeisesti tosin niihin ollaan kovasti kyllästytty vegaanipiireissä, koska jostain syystä vegaaniannoksiin laitetaan aina bataatteja tavallisten sijaan. Voisiko joku kertoa miksi?

Kevyesti 4/5. Suosittelen. Myös lihansyöjille jotka haluavat kokea jotain uutta.