Boneless’n Smash Burger

Boneless’n Smash Burger

Elän elämäni ensimmäistä poikkeustila-aikaa, ellei jonkin lapsuusaikani influenssa-aallon aiheuttamaa varuskuntien (ja meidän siviileiden sinne sisälle) sulkeutumista lasketa. Kuten kaikissa poikkeustiloissa, innokas ja energinen etätyöläinen kaipaa moraalinkohotusta, joka toimii hyvän ruoan puolesta.

Koska tällä hetkellä ravintolat elävät muutenkin poikkeustilassa, otan karanteeniaikana tähän blogiin esimerkkejä ravintoloista tai ruoista, jotka täyttävät seuraavat kriteerit:

1.) Ne tarjoavat kotiinkuljetusta asuinalueelleni Helsingin Kallioon.

2.) Tiedän (tai voin hyvällä uskolla uskoa) niiden olevan genrensä kärkikastia.

3.) Ravintola on yrittäjävetoinen.

Ensimmäisenä kohteeksi otin Redissä sijaitsevan Bonelessin, jonka Double Cheese Smash Burgerista (11,50e) olen kuullut varsin kiinnostavia huhuja. Tilauksen tein Woltin kautta, joka onnistui pitämään burgerin hallussaan lähes 20 minuuttia ennen toimitusta. Saavuttuaan se ei siis enää ollut aivan parhaassa terässään, puhumattakaan sivuannoksena tilaamastani Crispy Fries (4e) -annoksesta, joka oli jo kylmentynyt.

Pintapuolisesti tarkasteltuna, burger melko tavanomainen ja premium-burgereiden kastissa reilun kokoinen. Iso plussa oikeasta valmiiksi asetellusta ja tarpeeksi jämäkästä paperista tehdystä taskusta, jonka kanssa oikeaoppinen burgerinsyönti onnistuu helposti. Mausteet näkyvät, mutta eivät liiemmälti valu, joten naamakarvoituksenkin kanssa syöminen onnistuu yllättävän helposti.

Ja se maku, erinomainen – sanoisin. Lämpimämpänä tästä nauttisi vielä piirun verran enemmän, mutta tämä on näitä harvoja burgereita tässä kaupungissa, jossa on kaikki tasapainossa. Pihvi on erinomainen, juuri oikea tuntuma rapeutta ja rasvaa, jonka kruunaa majoneesin ja juuston symbioosi. Maussa on tuoretta sipulia ja suolakurkkua – ja kaiken kruunaa kuohkea briossisämpylä.

Olen aiemmin ollut vahva Social Burgerin ja Bitesin kannattaja, eivätkä nekään huonompia ole – mutta Bonelessin burgerista voi hyvällä omallatunnolla povata kaupungin TOP3:een heittämällä kuuluvaa hampurilaista. Se tarjoaa omalla tavallaan juuri sopivan persoonallisen burgerin edellämainittujen rinnalle, jossa kaikki maut ovat tasapainossa – ja ennenkaikkea kaikki niistä ovat myös herkullisia. Erittäin tasapainoinen, erittäin herkullinen ja erittäin kannatettava ostos. Oli poikkeustila tai ei.

Tilatkaa ja kokeilkaa. Ette pety. 5/5.

Onko mielessäsi ravintola ja/tai annos, joka täyttää artikkelissa mainitut ehdot ja jota mielestäsi pitäisi kokeilla? Kommentoi alle oma ehdotuksesi!

Voit myös laittaa ehdotuksesi sähköpostilla jarkko@wind.fi