Social Food Burgerjoint

Social Food Burgerjoint

Nälkäinen tutkimusmatkailija suuntasi eräänä päivänä kulkunsa kohti Helsingin Kalliota, tarkemmin sanottuna ravintolaa jonka FB-sivun nimi on harvinaisen pitkä anglismi, eli Social Food Street Burgerjointia.

Olin kuullut paikasta pitkälti pelkkää hyvää aina ruokaputkan alkuvuodesta tapahtuneen avaamisen jälkeen, mutta kuten muutkin hipsterkuplan lähellä olevat sosiaalisen median kukkaset, myöskään tämä ei houkutellut kokeilemaan ylisuurilla jonotusajoillaan ja muulla epämukavuudellaan. Sanokaa vain minua vanhaksi ja väsyneeksi, mutta haluan ruokani jonottamatta, ihan oikealla penkillä istuen. Ainakin useinmiten.

Ensivaikutelma paikasta on juuri sitä mitä kuvittelinkin. Ovesta sisään kävellessä asenne näkyy heti. Tiskin takana kaksi prätkäjengiläisen näköistä karpaasia vääntää ilmeenkään (ainakaan hymyn) värähtämättä pihviä valmiiksi, mutta asiakkaan huomiointi onnistuu tästä huolimatta. Tilaus sisään ja hetken päästä burgereita on valmiina. Tämä onnistuu ehkä viidessä minuutissa, sillä iltapäivällä olemme ainoat asiakkaat.

Listalta päädyn Bronxiin (9e), koska haluan kokeilla juustohampurilaista. Se kertoo burgerpaikoissa aina sen, minkä lihapullat kotiruokaloissa, wieninleike klassikkoravintoloissa tai margarita pizzapaikoissa. Jos se ei toimi, ei muussakaan ole toivoa.

Bursa saapuu paperitaskussa, jonka soisi olevan yleisempää. Kaltaisilleni burgerfundamentalisteille burgeri on burgeri vain jos sen pystyy syömään käsin. Muuten se on jauhelihaleipä lautasella.

Kokoa Bronxissa on kuitenkin riittämiiin, kuohkea briossi lisää burgerin korkeutta, eikä myöskään pihvissä olla kitsasteltu. Sekä briossin makeus että pihvin kypsyysaste ovat täydellisiä, kuten myös lisukkeet. Ehkä ainoa miinus tulee burgerin koosta, joka saisi olla hivenen (leveyssuunnassa) suurempi. Puhutaan kuitenkin pienestä nyanssista, joka korostaa ”mäkkärihinnoittelua” korkeampaa burgereiden kuninkuusluokan hinta-laatusuhteen arviointia.

Tästä on siis vaikea laittaa paremmaksi, jonka vuoksi 5/5 on ihan perusteltu arvosana. Toki voisin nillittää ikuisesti ties mistä pikkuasioista, mutta totuus on, että Social Food Street Burgerjointin Bronx on hyvin lähellä täydellistä juustohampurilaista, kuten myös Bites Vallilankin, minkä testasin jo aiemmin.

Vaikka nämä ovatkin hyvin lähellä toisiaan – siis myös maantieteellisesti, olisi mukava kuulla miksi Bitesin vastaava burger on Woltissa saatavilla ja Sossun ei? Asun suunnilleen näiden kahden välissä, joten tällä saattaa olla useinkin ratkaiseva merkitys siitä, mihin seuraavaksi suuntaan. [EDIT: myös Sossun burgerit ovat nykyään saatavilla Woltista.]

Kertokaa myös arvoisat lukijat kommenteissa myös omia mielipiteitänne. Mitkä ovat omat suosikkinne Helsingin burgerpaikoista?

Ensi kerralla sitten taas wieninleikettä. Lupaan. <3