Rymy-Eetun wieninleike

Rymy-Eetun wieninleike

Pahoittelut teille jotka olette odottaneet wieninleikesaagan jatkumista, mutta viimeiset viikot ovat menneet velvollisuuksien ja lomien välisessä hullunmyllyssä. Lupasin viime viikolla kuitenkin jatkavani vierailuja wieninleikepaikoissa ja tästä syystä tänään myöhäiselle lounaalle koordinaatit osoittivat Rymy-Eetuun.

Paikka aukeaa arkisin vasta klo 17, joten ihan pikainen vierailu iltapäivästä muuttui tarkkaan suunnitelluksi operaatioksi. Vaikka oma arkeni onkin hiukan tavallista työssäkäyväää joustavampi, hämmästyin itsekin kuinka vaikea on motivoida itsensä ruokailemaan tähän aikaan. Ensimmäinen paikallaolija olin silti, sillä ovi avattiin juuri edestäni.

Palvelun ensivaikutelma paikassa on kielämättä reilua ja reipasta – kaksi ensimmäistä mieleen tullutta adjektiivia mainitakseni. Kolmantena tulisi varmasti ystävällisyys, mutta vasta siellä jälkijunassa. Tilaus otettiin silti nopeasti vastaan ja annos tuli kuin tulikin pöytään, noin 10 minuuttia tilauksesta. Päivän ensimmäisenä (ja ainoana) asiakkaana.

Annos saapuu pöytään kyselemättä perunamuussilla, joka tietysti on pieni miinus. Toinen, enemmän realistinen uhka on se, että muusia ei edes näy annoksesta vaan se on peitetty leikkeellä. Tämä valitettavasti tarkoittaa, että muuten hyvältä näyttävä leikkeen pinta on pehmittynyt alapuoleltaan aika reilusti – vaikka rapeutta nyt ei liiemmälti ole muutenkaan. Leivitys ei nyt varsinaisesti ole epäonnistunut – noin yleisesti mitattuna selkeästi voiton puolella ollaan, mutta maussa korostuu suola ja voi, ryyditettynä plyyshisohvan suutuntumalla.

Rymy ansaitsee kuitenkin täydet pisteet lisukkeistaan. Annoksen päällä koreilevat jättikaprikset voi jättää surutta rauhaan, koska niiden ja reilun sitruunaviipaleen välissä on anjovis-kaprismujua. Kerrassaan erinomainen keksintö. Samaten muussi on keskitasoa parempaa. Erittäin hyvänä seikkana nostettakoon esille, että alkuruokana pöytään saapui kyselemättä pieni lautanen rieskanäkkäreitä ja valkosipulidippiä. Vahvaa vaihtelua perinteiseen leipä & voi -linjaan, mutta wieninleikkeen kanssa alkuruoka tekee setistä joka tapauksessa suolentukoskokemuksen.

Rymy-Eetun wieninleike on yksi vaikeimmin arvosteltavia annoksia tässä kategoriassa. Se ei ole missään tapauksessa Helsingin paras wieninleike, mutta kokonaisuutena 3/5 tuntuu hiukan liian huonolta arvosanalta. Hyvin pienillä muutoksilla tässä olisi ainesta vahvasti 4/5 annokseksi, mutta koska sarjassa muutenkin ollaan oltu melko raadollisia arvioissa, joutuu tämä kyllä tyytymään 3/5 arvosanaan, sillä 22 euron hintaisena tämä on hinta-laatusuhteeltaan kallis.