Poompui B’Staurant

Poompui B’Staurant

Helsingin Hämeentiellä sijaitseva Poompui on helposti hukkunut kaupungin aasialaisten tusinaravintoloiden sekaan, mutta kun kyseessä on yksi kiinnostavimmista thairuoan ravintoloista, on koronakaranteenin lounasvaihtoehto selvillä. Ravintolalla ei valitettavasti ole omaa kuljetuspalvelua, mutta Foodoran sivuilta löytyi – vieläpä tänään -25% hintalapulla.

Lyhennetystä listasta löytyy Larb (norm. 16,50€), joka totuttuun tapaan tarjoilee thaimaalaisen salaatin. Sanaa ”salaatti” tässä vaiheessa on syytä tietää käytettävän varsin vapaasti, sillä annos vilauttelee vihreää varsin vähän, kaalia ja kurkkua nyt kuitenkin.

Toimitusaika ravintolasta toiselle puolelle kaupunginosaa kestää 40 minuuttia. Ei mahdoton, varsinkin kun ottaa huomioon, että tällä hetkellä kotiinkuljetuspalveluille on paljon kysyntää.

Myönnän, thaimaalainen ruoka ei ole niitä asioita joista voin hetkessä vilkaista ja luetella päästäni raaka-aineet. Tilaamassani annoksessa kuitenkin on kanaa, joka ei annokseen juuri muuta tuo kuin proteiinin, sillä kaikki maku on itse liemessä. Kuten ravintolan laatuun kuuluu, annosta ei ole suotta höllennetty ”suomalaiseen makuun” vaan sitruunaruoho ja chili maistuvat. Paljon. Herkimpiä meistä hirvittää, mutta ainakin tämä eroaa suomalaistetuista aromivahventeessa ja sokerissa pyöritetyistä aasialaisista kastikehirvityksistä.

Näin Poompuista kovasti pitävänä, ymmärrän miksi monet eivät siitä pitäisi. Myöskin kotiinkuljetuksella olohuoneeseen tuotu yksi annos ei anna paikasta kaikkein parasta kuvaa. Parhaimmillaan Poompui on hyvän palvelun ja monipuolisen kattauksen paratiisi, mutta vaikka yhteen annokseen tiivistettynä kokemus jää vajaaksi, on se silti mainio – jopa erinomainen ravintola – jota kannattaa tukea kotiintilauksilla myös poikkeusaikoina.

Huomioitavaa on, että annoskoko on suuri, kahden astian sisältämä ruoka riittää helposti kahdelle tai yhdelle vielä seuraavaksikin päiväksi.