Piece’n Love

Piece’n Love

Näin koronakevään aikana monet ravintolat ovat lähteneet tekemään poikkeuksellisia ratkaisuja, eikä Uudenmaankadun ravintolakeskittymän jatkeessa oleva Piece’n Love tee toisin. Ylikansoittuneessa sosiaalisessa mediassa on kulkeutunut kautta kaupungin tietoa viitisen vuotta toimineen ravintolan levitettyä lonkeroitaan myös muihin kaupunginosiin kotiinkuljetusta tarjoten. Harvemmin olen Punavuoresta asti tilannut itse kotiinkuljetuksella pizzaa, mutta kokeillaan nyt tätäkin!

Selkeästi poikkeustilasta johtuen, ravintola ottaa maksuksi mobilepayn ja tilauksen myös Facebookin kautta. Kätevää ja vaivatonta, jonka tavan sopisi toki jatkuvan, mutta tällä hetkellä kun ravintoloilla on jälleen syytä arvostaa jokaikistä asiakastaan – myös niitä ihan kaikkein vaivalloisimpia, niin prosessi menee helposti eteenpäin.

Ravintolan ruokalista vaikuttaa siltä, että kyseessä ei ole ihan tavallinen kebabberia, sillä pizzoja listalla on vain kuusi, joista yksi perustaa makunsa tarragon-kastikkeeseen ja ankkaan. On kova kiusaus kokeilla, mutta päädyin kuitenkin Ham & Onion -pizzaan (16e) ja otan kokeeksi myös neljä palaa frittikanaa (9e).

Varsinaisesta kuljetusnopeudesta ei hajuakaan, sillä tilaan ruoan seuraavaksi päiväksi ja koska olen kotona karanteenissa, annan vapaat kädet ajan löytymiselle. Pizzan saapuessa oveen koputetaan ja oven avattuani rappukäytävässä odottaa siististi paketoitu pizza ja noutorasia kanaa. Pari kerrosta alempaa kuluu askelten ääniä ja huuto ”hyvää ruokahalua”.

Ensivaikutelma on kieltämättä kohdallaan, sillä ravintolassa ollaan mietitty miltä kuljetuspakkaukset näyttävät. Ihastuttavaa ja detaljeihin huomiota kiinnittävälle pilkunviilaajalle erittäin positiivista. Pizza näyttää erittäin herkulliselle, mutta välittömästi on selvää, ettei se ole kestänyt kuljetusta – se nimittäin ei ole pelkästään jäähtynyt, vaan suorastaan kädenlämmin – jopa kylmä. Kanat sitävastoin ovat vielä lämpimiä, joten ensimmäisenä niiden kimppuun.

Yllätyin kana-annoksen koosta ja myös sen laadusta. Tietämättä paikasta mitään olin koko ajan pohtinut, että kyseessä on varmastikin jokin hipsteriversio kananugetista, mutta ilokseni rasiasta paljastuikin reilu annos kanankoipia tasaisenruskealla, rapealla kuorrutteella friteerattuna. Pintakerros ei kuitenkaan ole vain rapea, vaan myös reilusti maustettu. Purutuntuma on täydellinen, rapea kerros ja mausteisuus tuo upean kokemuksen ja pelkästään ajatus siitä uudelleen lisää tämän kirjoittajan syljentuotantoa. Onnistunut kokemus, tosin jos detaljeista nillitetään, suolaa olisi voinut olla hiukan vähemmän. Sivu-coleslaw täydensi annosta, oli toimivaa, mutta omasta mielestäni olisi voinut jättää täysin poiskin. Makunsa kullakin.

Pizza taasen, kärsi kovasti jäähtymisestä. Pidän paljon parmankinkun, basilikakastikkeen ja punasipulin yhdistämisestä, mutta kylmä mozzarella valkokastikkeen kera ei paranna makua. Pari minuuttia kuumassa uunissa korjaa tilannetta hiukan, mutta kotiinkuljetuksen ongelma on selvästi nähtävissä. Pizzan pohja on sopivan sitkeä ja maku kohdallaan.

On harmillista, että ensikokemukseni Piece’n Lovesta on näin kahtiajakoinen, joskin poikkeusoloissa ei pikkuasioilla pitäisi silti olla merkitystä. Normaalioloissa koko pizzaa en olisi Kallioon asti tuskin saanutkaan, ainakaan ilman erillistä kotiinkuljetusmaksua. Vaikka pizza siitä kärsikin, kana-annos ei ja näistä kahdesta se pääsi yllättämään mauillaan. Annos kaikessa yksinkertaisuudessaan vetoaa niihin, jotka ovat lapsena nakertaneet äidin tekemää kanaa ja närppineet rasvaisista kanankoivista niitä rapeita nahkapaljoa, imeskelleet sen pinnasta mausteita ja lopulta nuolleet näppinsä ilolla puhtaaksi.

Piece’n Lovessa on selkeästi paljon hyvää, mutta koska tilanne ei anna siitä oikeaa kuvaa, jätän sen varsinaisesti arvioimatta erillisellä arvosanalla. Suosittelen kuitenkin kovasti kokeilemaan paikan frittikanaa, sillä ainakin itselleni se oli täysi kymppi!

[vifblike btntype="html5"]