Capo 33

Capo 33

Pari vuotta sitten kirjoitin Kallion ytimeen saapuneesta Hum Hum -ravintolasta, joka keskittyi egyptiläiseen katuruokaan. Muutamia kuukausia sitten kuulin Capo 33:sta, joka on avannut Alppilan Viipurinkadulle. Paikan ruokalista vaikutti myös tutulta, joten testi oli jossakin välissä tehtävä.

Nyt koronakevään aikana testaus tuli ajankohtaiseksi Woltin kautta ja ruoka saapui paikanpäälle kerrankin lämpimänä. Tilasin Big Guy Fattah’in (10e), jonka mukana saapui myös neljä lisuketta. Tzatziki, hummus, baba ganoush ja ”oriental salad”.

Tuntuu hiukan hölmöltä kirjoittaa tätä, sillä mauiltaan kokemus oli erittäin tuttu juurkin mainitun Hum Humin ajoilta. Jopa siinä määrin, että arvaisin ammoin Hum Humissa työskennelleen tekijän olevan myös Capon taustalla. Vaikka kokonaisuutena annos ei mainittavasti eroa juurikaan esimerkiksi kana-iskenderistä riisillä – mikä kuitenkin on minkä tahansa kebabberian tehtävissä – on maussa kuitenkin paljonkin vivahteita, jotka erottavat tämän muista. En edelleenkään oikein pidä tahinista, mutta se kieltämättä tuo tälle annokselle sen omaleimaisen tyylinsä, varsinkin kun se yhdistetään tuoreisiin aineksiin ja muihin mausteisiin. Vaikka Capon fattah on miellettävissä jopa brutaalin yksinkertaisena katuruokana, siinä on tiettyä tyylikkyyttä – rakkautta, joka erottaa sen muista.

Hintapuolen osalta se on todellakin kohdallaan. Itse söin annoksesta kaksi kertaa itseni kylläiseksi, joten kotiinkuljetettunakin yksittäisen aterian hinta jää reilusti alle lounassetelin.

Erittäin hyvä, ellei ilmiömäinen hinta-laatusuhde, mutta jotain jää puuttumaan täydestä viidestä tähdestä. Egyptiläisessä ruoassa on vielä paljon sellaista, mitä täällä ei ole vielä nähty ja sitä toivoisi tänne lisää. Jos jonkun, Capo 33:n voisi uskoa sen saatavuuden ratkaisevan.