Biang

Biang

Uskoni kiinalaisiin ravintoloihin ei ole kovin korkealla. Toki Helsingistä löytyy useitakin paikkoja jotka ovat mielestäni varmoja valintoja niihin perehdyttyäni, mutta edelleen huomaan suhtautuvani erittäin skeptisesti, kun joku ehdottaa vierailua kiinalaisessa. Koko termillä on jo jonkinlainen huono maine, joka tarkoittanee lautaselle siirrettynä hapanimeläkastikkeessa uitettua natriumglutamaattia.

Siksi en ollut vallan innoissani, kun parempi puoliskoni ehdotti vierailua kiinalaisessa. Sattumalta valikoin netistä helpoimman sijainnin perusteella Citycenteriin vastikään muuttaneen Biangin. Enkä ole koskaan kuullut paikasta aiemmin, vaikka tämä on ilmeisesti ravintoloitsijan toinen ravintola, ensimmäisen sijaitsessa Stockmannilla.

Saavuimme paikalle iltapäivällä, jolloin ennen meitä tulleita asiakkaita oli kolmessa pöydässä. Nopean palvelun kautta tilasin itselleni kanaa kung pao (13e). Annos saapui 15 minuutin kuluttua ja käänsi heti ulkonäöllään asennettani positiivisempaan suuntaan. Annos oli paitsi runsas, myös koreilematon ja ennenkaikkea herkullinen. Vaikka annoksessa on makeutta ja chiliä, ei se dominoi – vaan tuoreet raaka-aineet ja kana tuntuvat kitalaessa asti. Riisiä luonnollisesti sai pyydettäessä lisää ja sen kypsyysaste oli täydellinen.

Myönnän erittäin mielelläni, että tässä vaiheessa ajatus Biangista ”geneerisenä kiinalaisena” teki täysikäännöksen. Viikoa myöhemmin huomasin taas olevani paikassa ja aloitin seuraa odotellessani kevätkääryleestä (5e). Tuo useimmiten pakasteena tarjoiltava herkku on paikan omana versiona rapea ja mehukas yllätys, joka alkupala-annoksenakin riittäisi mainiosti kahdelle.

Pääruokana toisella kerralla tilasin Chongqing Chicken with Chilies (14e) ja kuten edelliselläkin kerralla, olin puulla päähän lyöty. Nyt friteeratut kananpalat ovat paitsi täydellisesti kypsennettyjä, myös leivityksen maku on uskomaton. Paikka on jotakin tehnyt aina oikein, kun ruoan syömisen jälkeen jää tunne, ettei haluaisi syödä enää mitään jottei suussa viipyilevä maku katoaisi. Annoksen kaikki osa-alueet ovat kohdallaan, ruoan kypsyys täydellinen ja maku fantastinen.

Vaikka Biangin ruoasta on todella vaikea keksiä huonoa sanottavaa, niin palvelu on molemmilla ollut erittäin asiallista ja todella ystävällistä. Ainoa miinus tulee siitä, että vaikka saat suomeksikin itsesi ymmärretyksi, niin väärinymmärryksen mahdollisuus on moninkertainen. Englannilla kuitenkin pärjää, mutta olen itse vähän kahden vaiheilla, kertooko se ravintolatarjonnan kansainvälistymisestä vaiko palveluntarjoajien laiskuudesta/kriisistä, että kaikissa paikoissa on vaikea tai mahdoton saada palvelua sillä ensimmäisellä kotimaisella.

Kokonaisuutena kuitenkin, Biang on erinomainen ravintola. Pieni ostoskeskusmaisuus City-Centerin 2. kerroksessa harmittaa hetken, mutta palvelun ystävällisyys ja ruoan erinomainen laatu ja persoonallisuus viehättää siinä määrin, että tälle on helppo antaa vahva suositus. On hyvin lähellä antaa paikalle suoraan viisi tähteä, mutta ehkä kielimuurin vuoksi jotain puuttuu. Siitä huolimatta teen poikkeuksen ja puolikkaan tähden poistamalla tämä pääsee silti kiinalaisten ravintolakokemusten kärkikastiin. Erinomainen ja hinta-laatusuhteeltaan hyvä ruoka. 4,5/5.

P.S: Pidätän oikeuden nostaa myöhemmin arvosanan täyteen 5/5 -arvosanaan.

[vifblike btntype="html5"]