Väinö Kallion lounasbuffet

Väinö Kallion lounasbuffet

Kallioon on wanhaan Elannon pääkonttoriin avannut ravintola Väinö Kallio. Jos olen käsittänyt oikein, paikka on avoinna tällä hetkellä vielä vain aamiaisella, lounasaikaan ja viikonlopun brunsseilla, jonka toisaalta ymmärtää – paikalle saapuminen kun on vielä varsin työmaahenkistä, etuovella tervehtii väärinparkkeerattu eestiläisen alihankkijan pakettiauto, rakennustelineitä ja -rekvisiittaa näkyy aina siellätäällä. Kolmannessa kerroksessa sijaitseva ravintolasali sitävastoin näyttää varsin valmiilta.

Lounas pohjautuu buffaratkaisuun ja maksaa 10 euroa. Keskiviikkona tarjolla oli lämpimänä ruokana tuorepesto-oliivilohta ja hiukan epämääräisen näköistä munakoiso-kesäkurpitsaa. Näiden lisäksi pöydästä löytyi myös kymmenisen kylmää vaihtoehtoa, mm. viininlehtikääryleitä.

Lautaselle jokaisella on mahdollisuus latoa mitä tahansa, mutta noin yleisesti paikan ruoasta sanottuna se tuntuu vähän pliisulta. Se ei selkeästikään tavoittele mitään erikoisuuspalkintoja ja tuorepesto-oliivilohi hivelee makuhermoja suunnilleen samaan tapaan kuin kaikki keskihintaiset lounasbuffasta kaivetut lohet. Mikään muukaan pöydästä löytyvä ei tuntunut mitenkään heikosti toteutetulta, mutta yksikään ei myöskään noussut briljanteeraamaan.

Vaikka varsinaista suositusta on hiukan vaikea antaa (paitsi jos otetaan mukaan arkkitehtuurin ihailumahdollisuudet), ei Väinö Kallion lounas ole missään tapauksessa mikään hutilyöntikään, vaan paikka josta rahalle saa ihan vastinetta tyytyväisen ja täyden vatsan muodossa. 3/5.