Sori Taproom & Royal Burger

Sori Taproom & Royal Burger

Sori Taproom on paikka johon olen yrittänyt päästä asiakkaaksi pyöreät kaksi vuotta. Lukemattomien ”tää on täynnä” -toteamusten jälkeen vihdoin pääsin vierailemaan paikassa kohdistamalla saapumiseni taktisesti 20 minuuttia ennen lounasajan loppumista.

Lounaslistalta valitsin annoksekseni Royal Burgerin (12,90e), jossa tavanomaisen juuston, suolakurkkujen, marinoidun punasipulin ja majoneesin lisäksi on myös paikan omaa (?) ketsuppia. Tätä samaista ihanuutta tarjoillaan annoksen pienessä dippikulhossa ranskalaisia varten ja se varmasti jakaa mielipiteitä. Perinteiseen Heinziin tottuneet kritisoivat sitä varmasti melko juoksevasta rakenteesta ja vetisestä mausta, mutta ne jotka arvostavat – arvostavat sitä tuoreesta mausta ja pyrkimyksestä erilaisuuteen. Jokatapauksessa, itse pidin sitä jopa annoksen parhaimpana osana.

Mitä se toteamus sanoo sitten annoksen muista rakennuspalikoista, onkin toinen juttu. Mikään itse hampurilaisen osa-alue ei ole huono tai edes keskinkertainen, mutta varsinaiset sielun riemunkiljahdukset jäävät kuulumatta. Tämä on pieteetillä toteutettu premium-burger, jossa maku, presentaatio ja rakenne on kohdallaan. Annoksen mukana tulee myös erinomaista suolakurkkua ja tarjonnan heikoin lenkki, eli ranskalaiset, jotka ovat hakeneet rakennetta hiukan liikaa pehmoeläimiltä. Miinuksista puhuttaessa, itse haluaisin myös pihvini selkeästi mediumina, enkä täysin läpikypsänä.

Vaikka en pidä itseäni hampurilaisfanaatikkona, toki arvostan aina burgeria joka on käsin syötävissä. Tällainen Sorin burger on ja se on tämän annoksen ehkä tärkein anti. Lautaselta haarukan ja veitsen kanssa muussattavien ravintolaburgereiden aika on jo nähty ja paluu burgerin todellisille juurille on onneksi jo hyvässä vauhdissa.

Ruoan ulkopuolelta kaksi isoa miinusta. Ensinnä virvoitusjuoman hintataso. Pullollinen (0,25L) maksaa 2,90e, joka ylittää kympin litrahinnan kiskontarajan. Toinen seikka on, että lounasajan ollessa päällä, kukaan astioita pöydistä hakeneista ei ilmeisesti pidä mukanaan rättiä jolla pöytien pinnat voisi sen tyhjennettyään pyyhkiä. Istuin itse hiukan likaiseen pöytään ja havaitsin samaa myös lähipöydissä. Lounasajan loputtua henkilökunta toki siivosi pöytiä hyvinkin tarkasti.

Tästä huolimatta Sori Taproom jätti suuhun kirjaimellisesti hyvän maun. Paikka on viihtyisä, asiakaspalvelu asiallista (tosin ajoittain hiukan nuivaa) ja ruoka tarjosi melko hyvää vastinetta rahoilleen. Parempaa burgeria on kuitenkin Helsingissä tarjolla, hiukan paremmalla hinta-laatutasolla, mutta kun lokaation ottaa huomioon, ei hirvittävästi kritiikin aihetta tästäkään saa irti. Ei silti aivan yllä kärkeen, mutta 4/5 on perusteltu ja ansaittu arvosana.