Ravintola Lungi

Ravintola Lungi

Ullanlinnan Korkeavuorenkadulta löytyi sattumalta pieni ravintola Lungi. Paikka henkii sisään kävellessä melkolailla sitä, mitä kalliolainen Ullanlinnaan eksyessään ajattelee. Pöydissä tuoksuu kaupunkimalliset Audit ja mainostoimiston pöly, ellei lounasajan loppupuolella pöytiä kansoittavat lastenvaunut päästä atmosfääriin omia päästöjään.

Lounaslista on paitsi ilahduttavan lyhyt, myös mielikuvitusta on käytetty. Vaihtoehdoissa on persoonallisuutta ja keittiössä ollaan otettu paljon vaikutteita kaukoidästä, mutta etniseksi ravintolaksi tämän nimittäminen olisi syvä vääryys.

Itse valikoin maanantain listalta chili-avokadopastan, joka saapui pöytään noin kymmenessä minuutissa iloisen palvelun saattamana.

Pasta itse on omaan makuuni aivan aavistuksen liian ylikypsää, mutta muuten maut ovat kohdallaan. En liiemmin ole itse välittänyt avokadopastasta, edes silloin kun se nousi koko kansan suosikiksi, mutta se tuo annokseen kieltämättä omaa pehmeyttään. Chilin osuus makupaletista on aika pieni, joten sitä on turha herkkäsuisten säikähtää.

Lounaaseen kuuluu myös salaattipöytä, joka saapumishetkelläni oli melko surullinen. Isossa kulhossa pienet rääppijäiset jäljellä ja nekin hiukan nahistuneen oloisina. Sitävastoin tarjottava leipä, jonka keittiö valmistaa tarjoilijan maininnan perusteella itse, on loistavaa – ehkä jopa yksi parhaista maistamistani. Samaisen tietolähteen perusteella sen koostumus toki vaihtelee jatkuvasti, joten tähän voi suhtautua uhkana tai mahdollisuutena.

Pohjimmiltaan kuitenkin, varsinkin sijainnin huomioon ottaen, Lungi vaikuttaa kiinnostavalta ja lämminhenkiseltä paikalta, jonka lounaassa on persoonallisuutta ja hyvä hinta-laatusuhde.