Noodle Story

Noodle Story

En ole kovinkaan suuri kiinalaisen ruoan fani, mutta Helsingin ravintolaskene on niidenkin osalta monipuolistunut tavattomasti. Hyviä esimerkkejä löytyy tästäkin blogista, mutta nyt kun kävin vihdoin lähes kotini naapuriin pystytetyssä Noodle Storyssä, olen entisestäkin vakuuttuneempi, että geneeristen kiinalaisten seasta löytyy timantteja.

Toki, Noodle Story on hyvä esimerkki myös siitä, miten osa etnisistä keittiöistä on kehittymässä ketjuluonteiseen suuntaan. Tälläkin ravintolalla on rinnakkaispaikat niin Isossa Omenassa Espoossa kuin Herttoniemessäkin. Ja kuten ketjuluonteisuuteen kuuluu, kaikissa sama ruokalista.

Myöhäiseen lounasaikaan, tiistai-iltana Kallion toimipisteessä kuitenkaan ole asiakkaita. Tilaan lounasseurani kanssa dumplingeja (10e / 10 kpl) possun- ja naudanlihalla, sekä kiinalaisen lihapiirakan, rou jia mo (5e) ja muutaman oluen. Lounasseura ottaa myös paikan omaa kimchiä (3e), josta saan kuulemma ottaa maistiaiset.

Ensimmäisenä tulee pöytään lihapiirakka, noin viisi minuuttia tilauksesta ja totta tosiaan, tietynlainen fuusiokeittiö tulee mieleen, sillä piirakan tarkoitus tuo vahvasti mieleen aasialaisen baon, kun taas sen leivän rakenne on huomattavasti pitaleipämäisempi. Yhtäkaikki, kokemus on todella herkullinen ja alkupalana tämä on mainio. Kuten lounasseurani sanoi, nämä olisivat oivallista krapularuokaa sunnuntai-aamuisin sixpäkkeihin pakattuina. Ehdottomasti suositeltava kokeilu kelle tahnsa pääruoan yhteydessä.

Dumplingit (suom. mykyt) saapuvat seuraavaksi ja kieltämättä, konseptiravintola näyttää parhaat osuutensa, sillä pleittaus on kaikessa yksinkertaisuudessaan mietitty hyvin. Mykyt ovat kiinteitä ja kokonaisuus tuoksuu taivaalliselle. Mykyjä on käytetty paistinlevyllä tai -pannulla höyryttämisen jälkeen aavistuksen liian pitkään ja pohjassa on toivomaani rapeutta reilusti – mutta myös ikävää karstan makua. Possu- ja nautaversioiden maut ovat odotetusti sopivan erilaiset ja vaikka naudassa tulee hiukan vieroksumaani purjon makua, on maku loistava – poisluettuna juurikin pohjan karsta.

Ruoat syötyämme, odottelimme hiukan tilattua kimchiä, joka lopulta saapui kun lounasseurani kävi aiheesta kysymässä. Oma kokemuspohjani erilaisten kimchien osalta on melko rajallinen, joten en ole varmasti pätevä arvioimaan tämän erinomaisuutta, mutta voin sanoa – ettei tämä ole lainkaan huono valinta.

Kokonaisuutena, Noodle Storystä jää todella hyvä kuva. Kalliossa, ravintola on samassa tilassa, jossa tätä edeltäneen kolmen-neljän vuoden aikana on näkynyt ainakin kaksi erilaista ravintolaa, joten mikään maailman suurimmat odotukset valtavasta asiakasvyörystä eivät varmaankaan ole. Kulman takana on myös vallan kehuttu thairuokaa tarjoava Korphai, joka vie varmasti osan asiakkaista, mutta omasta mielestäni Noodle Story tarjoaa paremman elämyksen. Eikä pelkästään mietitymmällä sisustuksellaan, vaan myös sillä, että Noodle Storyn tarjoamissa ruoissa on vielä tietynlainen omaleimaisuuden maku. Mykyjä saa vieläkin melko harvasta paikasta, mutta ravintolan tarjonnasta löytyy paljon muutakin kokeiltavaa, sekä myös hintataso on erittäin maltillinen – jopa halpa, huomioonottaen, että omaa pääannostaan voi kasvattaa lisukkeilla muutamalla eurolla. Kun maut ovat vielä kohdallaan, niin ehdottomasti suositeltava paikka ainakin kokeiltavaksi. Arvosana: 4/5.