Kung Fu Kitchenin Super Bowl

Kung Fu Kitchenin Super Bowl

Kungfu Kitchen on omaan todo-listaan kuulunut jo pitkään, mutta joko fiilis ei ole ollut aasialaiseen päin tai suurempana syynä, en koskaan ole ollut oikein Lönnrotinkadulla päin. Jokatapauksessa, tänään tieni sinne vei kun olin parin korttelin päässä ja plakkarissa oli 1,5h vapaa-aikaa.

Siispä paikanpäälle. Olin paikalla klo 11:01, parahiksi juuri paikan auettua ja olin ensimmäinen asiakaskin. Koska oli lounasaika, marssin tiskille tekemään tilaustani, joksi valitsin sopivan suppealta lounaslistalta Super Bowl -annoksen. Palvelu oli luonnollisen ystävällistä, ripeätä, tosin pieni stiplu tuli kun tilasin juomani jäillä – mutta tarjoilija kaatoi sen liian pieneen lasiin ja jäät eivät enää sinne mahtuneet.

Jokatapauksessa, annos saapui pöytään alle 10 minuutissa ja ei pettänyt odotuksia. Kulhossa oli tyypillinen, trendikäs bowl-annos. Pohjalla riisiä, kulhon reunoilla ryppäinä edamame-papuja, porkkanaa, punasipulia, maissia, inkivääriä ja yrttejä. Päällä naudanlihaa viipaleina, paistettu muna ja seesaminsiemeniä.

En itse ole mikään suuri bowl-annosten fani – itseasiassa silloin kun niiden noususta ensimmäisen kerran kuulin, pidin sitä typeränä ajatuksena.

Kokemattoman on helppo ajatellakin, että bowlit ovat halvalla ja helpolla tehtyä katuruokaa – mistä trendi on toki ammentanutkin. Suurin niiden etu on, erään taidokkaan kokin sanoja lainatakseni se, että ”joka haarukallisella sä saat eri makuelämyksen.”

Ja tuo ohje pätee myös tähän. Kungfu Kitchenin Super Bowl on toimiva annos kaikin puolin. Siinä on (luonnollisesti) itämaista makumaailmaa, mutta omalla anglellaan ja aineksia on yhdistelty hyvin. Annoksen monipuolisuus ja ainesten tuoreus kertoo jotain siitä, miksi se on lounasannokseksi selvästi korkeammalle hinnoiteltu (14,90e).

Kokonaisuudessaan tämä oli erittäin positiviinen kokemus. Kungfu Kitchen ei ole paikka johon kannattaa mennä nopeasti absorboimaan lounastaan (tai sitten sen voi ottaa jo mukaankin) vaan Super Bowl ansaitsee oman aikansa. Ota lehti, lue kännykästä lempikirjaasi tai tutkaile vaan ohikulkevia ihmisiä tämän lisukkeena ja revittele mauilla.

Aivan kevyesti 4/5 – ja vain hiuskarvan varassa 5/5. Ehdoton suositus, käykää kokeilemassa!