Little Big Cafen hot dog

Little Big Cafen hot dog

Little Big Cafe tarjoaa ainakin paikan omien puheiden perusteella kaupunkimme parhaat hodarit. Väite on yllättävän helppo uskoa. Ei siksi, että Little Big Cafe olisi mitenkään mekkaan verrattavissa oleva määränpää hodarinystävien keskuudessa, vaan siksi että varteenotettavat kuumat koirat ovat harvinaisuus Helsingissä tai koko Suomessa.

Koska uskon liian helpolla mainospuheisiin, kohtasi ruokinta-aukkoni tänään paikan Helsinki Hot Dogin (4,90e), jossa oletan paikan tietotaidon hodareiden suhteen kiteytyvän.

Sämpylä saapuu viidessä minuutissa tilauksesta (klo 15.30 iltapäivällä) verkkokorissa paperitaskuun käärittynä ja heti on päivänselvää, että karvaturpainen asiakas kiroaa annoksen. Paitsi sen myötä tuodaan yksi postimerkin kokoinen servetti (niitä toki saa lisää), on paikan tyyli nähtävästi spruuttailla mausteet myös sämpylän ulkopuolelle. Tätä on vaikea uskoa millään tavalla fiksuksi ratkaisuksi, mutta tekeehän se annoksesta vähän myyvemmän näköisen.

En uskonut tätä, mutta tämä annos siis sai minut toivomaan, että joskus ruokien ei tarvitsisi muistuttaa mainoskuviaan.

Maku kuitenkin ratkaisee ja siinä Helsinki Hodarin sämpylä on parhaimmillaan. Se on paahdetttu juuri oikein jotta se erottuu positiivisesti kilpailjoistaan, mutta kuten muutkaan ainesosat, ei se silti aiheuta mitään riemunkiljahduksia. Nakkina toimii ilmeisesti Chef Wotkin’sin pippurinakki (korjatkaa jos olen väärässä) ja mausteista paahdettu sipuli ja ketsuppi ovat aikalailla peruskauraa. Sinappi sitävastoin nousee edukseen, poislukien se, että se on myös noussut pois sämpylän sisältä.

Ilmainen vinkki – koko hodarin idea on alunperin ollut se, että se sämpylä pitää mausteet siellä sisällä. Plus tietty se, että kuuma nakki on helppo syödä sen kanssa.

Little Big Cafen Helsinki-dog on ihan pätevä oman genrensä edustaja. Se ei ole pahan hintainen, mutta ei myöskään kokonsa osalta vastaa täysikasvuisen miehen kokonaista ateriaa.

Se ei ole missään tapauksessa paras koskaan syömäni hot dog, mutta kysymykseen että onko se kaupungin paras, en osaa vastata. Jokatapauksessa esimerkiksi Sibyllan French Dog on sille tässä hintaluokassa ihan pätevä haastaja, joka tarjoaa hiukan ruokaisamman vaihtoehdon.