Lebanese Food

Lebanese Food

Näin sunnuntaina on vain välillä inhimillistä olla kunnossa jolloin ruumis ja sielu kaipaavat molemmat samanaikaisesti ravintoa, jolloin kohdistuu tarve vahvaan, helppoon ja tarpeeksi energiapitoiseen evääseen. Klassisesti suuntaus on ollut aina pizzan suuntaan, mutta suosin itse nykyään entisempiä vaihtoehtoja – enkä puhu nyt döner kebabista.

Mäkelänkadulle on jossakin välissä avautunut nimessään ilahduttavan hyvin valikoimaansa viestivä Lebanese Food, joten kokemuksia etsivä testiryhmämme suuntasi tänään sinne. Libanonilaista – tai edes lähi-idän suunnalta ruokavaikutteita ammentavia ravintoloita ei vieläkään Helsingissä ole kyllästymiseen saakka, joten on vain mahtavaa että vaihtoehtojen määrä kasvaa.

Mäkelänkadun Lebanese Foodin julkisivu on kieltämättä houkutteleva kaikessa värikkyydessään, mutta sisustus on ehtaa Skanskan lounasruokalatasoa. Tilanteen toki pelastaa se, että emme olleet täällä arvioimassa kalusteita – ja se, että kulahtaneesta yleisilmeestä huolimatta paikka oli lähes täynnä sunnuntai-iltana. Moinen kun herättää aina luottamusta allekirjoittaneessa.

Ravintolan valikoima sisältää peruspizzerian pakolliset antimet, eli peruskebabit ja -pizzat, ml. Dillinger, joka itsessään on niin perussuomalaisen junttieinaria, kuin olla ja voi. Pintaa vähän syvemmälle vilkaistaessa listalta kuitenkin löytyy myös shawarma-annoksia kana- ja nautaversioina, falafeleja, shish kebabeja ja manakisheja (eli hiukan pizzamaisesti pimpattuja leipiä), joita Helsingissä vielä saa melko harvakseltaan. Luonnollisesti löytyy erikseen myös hummusta ja tabboulehia ja ilmeisesti erillisiä meze-kattauksia myös saa.

Jokatapauksessa, tänään oli tarkoitus mennä mahdollisimman helpolla ja ruoaksi valikoitui ”special shawarma” -annos (10,50e), jossa on vähän kaikenlaista.

Vaikka edellämme oli kaksi muuta pöytäseuruetta, tuli ruoka alle 15 minuutissa. Annos käsitti luvatunlaisesti niin kana- kuin nautasuikaleita, salaattia, riisiä ja ranskalaisia perunoita.

Lisukkeista salaatti oli hintatason huomioonottaen keskivertoa, ranskalaiset juuri ja juuri syömäkelpoisia ja riisi nyt sitä mitä riisi nyt ylipäätään on. Syötävissä, mutta eihän se ikinä millekään maistu. Annoksen kastikkeiden sekoittaminen riisiin auttaa asiassa kovasti.

Kanan ja itseasiassa myös lihan osalta voisi sanoa samaa – maut ovat kohdallaan, mutta ainakin itse kaipasin vielä enemmän potkua. Tosin koska ravintola oli itselleni aiemmin tuntematon, pyysin kysyttäessä miedon vaihtoehdon ja vielä pimeän peittoon jäi, millainen tulinen vaihtoehto oli. Olen harmissani, jos se olisi vain kastikkeiden osalta tiukemmin pakattu – sillä lihat itsessään oli hyvin preparoitu ja maut olivat niissä kohdallaan. Paikka kuitenkin selkeästi ansaitsee toisen käyntikerran, jolloin maistelua voisi jatkaa. Löytyisikö tästä ryhmästä kenties kiinnostuneita, jos järjestettäisiin yhdessä ekskursio paikkaan syksyn aikana?

Joka tapauksessa, Lebanese Foodin Shawarma Special edustaa etnisessä kastissaan hyvää ja edullista keskitasoa. Se ei tee mitään (pl. ranskalaiset perunat) mitenkään erityisen huonosti, mutta ei nouse myöskään parrasvaloihin. Hinta-laatusuhteeltaan kannatettava ostos ja siksi ansaitsee arvosanan 3/5. Jos annos olisi euron kalliimpi, arvosana olisi pudonnut numerolla.