Juttutuvan wieninleike

Juttutuvan wieninleike

Näin itsenäisyyspäivän jälkihumuihin valikoitui winkkaripaikaksi Juttutupa Hakaniemessä, joka on pitkään ollut yksi Kallion suosituimmista ravintoloista. Ravintola on ottanut sitten kesän listalleen myös wieninleikkeen (17,80e), joka oli luonnollisesti pakko käydä kokeilemassa.

Annoksen pöytään saapuminen kesti 10 minuuttia. Ensiäimistykseltä lautasella pistää silmään eniten kastike, joka lienee lajissaan ensimmäinen wieninleikkeessä. Leike on myös valmistettu possusta, joka leikkeessä näkyy helposti – sillä leivitys on todella ohut ja varsin epätasaisesti paistettu. Raaka-aine on hyvää, mutta leikkeen olisi voinut tarjoilla ohuempanakin. Anjovis – tai siis sellaisena tarjottu (mutta avoimesti ruokalistalla mainittu) sardelli ei syystä tai toisesta toimi tässä annoksessa lainkaan, kuten myöskään sitruuna. Leivitys on monilta osin epäonnistunut ja vaikka siinä sinänsä ei ole mitään pahanmakuista (maku itseasiassa on varsin hyvä) on leike varsin kaukana wieninleikkeestä. Paneroitu porsaanleike se toki on, jonka paneroinnissa olisi paljon toki korjattavaa, jonka voisi aloittaa nostamalla leike tarjoiltaessa pois perunamuussin päältä.

Perunamuussi on sitävastoin maultaan keskitasoa parempaa, joskin liian hienojakoiseksi rummutettua. Annoksen mukana tulevat kasvikset ihan ok ja ajavat asiansa. Itse kastike hämmentää, mutta koska leike on muutenkin varsin kaukana wieninleikkeestä, ei se tunnu niin antikonservatiiviselta kuin mitä voisi olla.

Omasta mielestäni tämä ei ole missään tapauksessa edes suomalaisittain tehty wieninleike vaan (kevyesti) paneroitu porsaanleike. Kokonaisuus ontuu pahasti ja ainoa vaihtoehto on tälle antaa 1/5. Ruoka-annoksena se on kuitenkin arvosanaansa parempi, vaikka silloinkin keskivertoa.

Yleisesti myös iso miinus virvoitusjuoman kovasta hinnasta (4,50e).