Hermannin kukon wieninleike

Hermannin kukon wieninleike

Tänään tie vei vinkin ansiosta myöhäiselle lounaalle Ravintola hermannin kukkoon, jonka sosiaalisen median näkyvyys on sanalla sanoen heikkoa. En koskaan ollut kuullutkaan paikasta asuinpaikkani lähellä, joten google streetviewn ja valikoitujen palveluiden kautta onkimieni palautteiden kautta ennakkokäsitykseni paikasta ei kovin korkealla ainakaan ollut. Rohkeasti kuitenkin satulaan ja ratsastamaan wieninleikkeiden auringonlaskuun!

Paikka siis löytyy nimensä mukaan Hermannista, tuosta unohduksiin jääneestä kaupunginosasta jonka kiinteistövälittäjätkin toivoisivat olevan osa Kalliota. Tarkka osoite Hämeentie 81-83.

Ulkoa paikka tavalliselta rappioromanttiselta keskikaljakuppilalta. Suurten panimoiden mainosteippauksia, likaisia markiiseja ja edullisten tuoppien ääressä viihtyvää kansanosaa paljaalle asvaltille nostettujen metallisten terassituolien ääressä. Paikan suosikkiannoksen aistii kaukaa, eikä sitä tarjoilla lautaselta.

Vaikka julkisivu itse antaa odottaa sisätilojen tuoskahtavan reteästi urealle, on vaikutelma väärä. Sisätilat ovat siistit vaikka sisustus ei hirvittävästi trendeillä koreile. Se on pitkälti mallia ”sain nämä ravintolakirpputorilta, halvalla tai ilmaiseksi”.

Listalta löytyy paljon annoksia, mutta koska tulin vain wieninleikkeen vuoksi, jätin kaiken muun huomiotta. Lista oli kuitenkin laaja ja sieltä löytyi ihan varteenotettavia intialaisperäisiä ruokia, jotka pitänee käydä tutkimassa myöhemmin.

Wieninleike saapui pöytään alle 20 minuutissa mikä on ihan ok. Vasaroinnin ääntä ei kuulunut, joten on turvallista olettaa leikkeen tulleen pakkasesta.

Ensivaikutelmaltaan annos ei kuitenkaan ole lainkaan huono. Valitut lohkoperunat (muut vaihtoehdot olivat ranskalaiset ja kermaperunat) olivat rapeita ja maukkaita, kun taas salaatti oli lähinnä nahistunut koriste. Sitruuna tuli viipaleena, jota ryyditti hyvin vaatimaton pala anjovista ja pieni määrä kapriksia. Itse leike oli taas rasvainen ja rapea, kuten pitääkin – mutta muutoin hyvin teollisen makuinen. Tässä leikkeessä maistui asiakastutkimus, ei todellinen rakkaus ruokaa kohtaan.

Leikkeen paistopinta oli päältä hyvä ja kuten usein, myös tässä vähän reunoilta palanut ja keskeltä raaka puoli oli jätetty alapuolelle.

Jos Ravintola Hermannin Kukon wieninleikkeen arvioisi wieninleikkeenä (kuten tämän sarjan tarkoitus onkin), se olisi kevyesti 2/5….

…mutta sitten tulee twist. Annos maksoi 9,50e. Tähän mennessä selvästi halvin.

Rapeaksi leivitettyä rasvaista porsaanleikettä halajaville tämä ei oikeastaan ole hullumpi hinta-laatusuhteeltaan (krapularuokana 4/5). Jos siis halajat vain nälkää tappamaan absorboitavaa ruoka-annosta, on tämä ihan varteenotettava vaihtoehto.

Wieninleikettä halajaville toivotan siis matkaa jonnekin muualle. Tämä ei ole se leike jota etsitte.