Tikke, kaupungin paras shish kebab

Tikke, kaupungin paras shish kebab

Viime viikot on olleet sen verran vilkasta työrintamalla, että lounaatkin ovat jääneet varsin vaisuiksi – jotain 15 minuutissa absorboitavaa lounashöttöä ei hirvittävästi viitsi täällä arvioittaa, mutta poikkeuksia aina on. Yksi niistä on matka Kontulaan, tuohon itäisen Helsingin DDR:ään.

Kontula ja varsinkin sen ostoskeskus, ostari – on useimpien mielissä ollut lähinnä uutisotsikoista, joissa retostellaan erilaisilla ongelmilla. Milloin puukotuksia, milloin jengitappeluita ja milloin huumekauppaa. Ei siis ihme, että tendenssi näkyvyyden laadun osalta on vaikuttanut paikan vuokriin – ja siksi Kontulan ostari on loistava paikka lähteä vähän eksoottisemmalle makumatkalle.

Kohteeksi valikoitui ennakkosuosituksen myötä Tikke Kebab – joka mainostaa jo teippauksissaan olevansa gourmetin asialla. Seikka, joka vähän puistattaa heikon mieltä, kun muistelee mitä kaikkea vuosien varrella on gourmet-leiman alla joutunut syömään.

Paikka itsessään on melko vaisu, suorastaan askeettinen. Jos siisteydestä ei pidettäisi huolta, tulisi vahvat vibat 80-luvun Esson baareista. Ratkaisut ovat muutenkin erikoisia, sillä kaikki ruoka on heti nähtävillä – Tikke nimittäin myy aitoa shish kebabia ilmeisesti irakilaisten pitäjien twistillä. Vaihtoehtoina löytyy niin jauhettuja, kuin kokolihaakin olevia vaihtoehtoja – ja myös maksaa ja sydämiä. Perusannokseen joiden hinnat ovat 10-12 euron hintaisia (!) kuuluu kaksi varrasta, jotka saa valita itse kylmätiskistä. Vartaat kypsennetään sen jälkeen keittiössä ja samalla voit aloittaa ”salaattipöydästä” jonka valikoiman määrä ei ole kovinkaan korkea – mutta laatu on huikea. Hummus ja jugurttikastike ovat loistavia ja itseasiassa kaikki muutkin. Ruoan lisäkkeenä tarjoillaan myös (valtava) tuore leipä.

Annos tulee pöytään soikiossa teräslautasella, jonka pohjana on palanen leipää imeyttämässä lihanesteitä ja rasvaa. Itse valitsin vartaiksi kanan ja naudan, jotka molemmat olivat kerrassaan loistavat. Sopiva hiilen maku, pintarapeus ja jopa vähän ”kuivakka” pinnasta, mutta sisältä mehevät – liha täydellisen medium.

Mukana myös grillattu tomaatti, punasipulia ja sitruunalohko.

– – –

Ottiatuotanoin….

– – –

Yritän olla hehkuttamatta tätä liikaa, sillä kokemus jätti sanattomaksi. Tikke Kebab on nimittäin _loistava_ paikka harrastaa ruokakulttuurimatkailua. Annokset ovat laatuun ja kokoon nähden aivan naurettavan edulliset.

Käykää ihmiset kokeilemassa, sillä vaikka asuisitte kauempana, ette kadu. Tämä paikka on kevyesti kahden metrolipun (meno-paluu) lisähinnan arvoinen!

Kertokaa myös omia kokemuksianne, jos olette paikan ehtineet käydä tsekkaamassa. Tai jos tämän perusteella menette, niin kertokaa sittenkin!