Juttutuvan schnitzelburger

Juttutuvan schnitzelburger

Ehdin kuin ehdinkin tänään lounaalle Juttutupaan, johon minut haastettiin maistelemaan tämän viikon lounaslistalla olevaa schnitzelburgeria sen jälkeen kun olin Ravintolalaiva Wäiskissä käynyt lounaswieninleikettä kokeilemassa.

Heti jo kuultuani että tällainen on tarjolla, ehdin ajattelemaan sen olevan suuri rikos ihmiskuntaa vastaan. Suhtauduin siis tämänpäiväiseen vierailuuni melko skeptisesti, eikä asenne parantunut saatuani annoksen eteeni. Juttutuvan kieltämättä hyvään sämpylään on laitettu väliin aiolia, tomaattia, salaattia ja sitten lopulta leivitetty valmisleike.

Mutta sitten tulikin se yllätys. Vaikka tällä annoksella on melko vähän tekemistä hampurlaisten, saati wienerschnitzelin kanssa, niin se oli silti yllättävän maittava. Makumaailmat kohtaavat ja vaivaisen 11 euroloisen hinnalla tämä on varsin hyvä vastine rahalle. Toki valmisleike vähän rasauttelee rusinoita, mutta se ei tosiaan ole hullumpi. Vain sattumalta viimeisellä puraisulla sisältä löytyi vähän rustonpoikasta. Coleslaw oli juuri sitä mitä siltä nyt voi ylipäätään odottaa ja ranskalaiset olivat kevyesti 4/5 arvoiset, mutta Juttutuvassa ne on aina osattu tehdä hyvin.

Tämä on hirveän vaikea arvosteltava. Jos tämän arvostelisi hampurilaisena, tämä olisi 3/5, jos leikkeenä – tai luoja paratkoon, wieninleikkeenä, niin tämä olisi 1/5 – mutta lounasannoksena tämä on aikalailla 5/5.

Kyllä, hämmästelen tätä itsekin, mutta tykkäsin kovasti.

En tiedä tuleeko tämä tarjolle myöhemminkin, mutta nyt tätä löytää Juttutuvasta vielä huomisen perjantain ajan. Käykää kokeilemassa jos nurkilla olette ja kertokaa kommenteissa mitä itse olitte mieltä.