Helmisimpukan Wieninleike vuonna 2020

Helmisimpukan Wieninleike vuonna 2020

Yli kaksi vuotta sitten kävin ensimmäistä kertaa Shellin Helmisimpukassa syömässä wieninleikkeen ja jouduin tekemään sen kahdesti vain todetakseni, että sen wieninleike oli todellakin alta kaikkien arvosteluperusteiden. Toki huoltoasemaruoka ei muutenkaan ole sitä mitä se joskus on ollut – edullista, mutta toimivaa. 2000-luvulla se on ollut juuri päinvastaista, ylihintaista ja surkeaa.

Koska tilanne sen mahdollisti, kävin kokeilemassa Vantaan puolella Ruskeasannan Shellillä, miten tätänykyä Helmisimpukat tekevät leikkeensä. Rehellisyyden nimissä, odotukset eivät olleet kovin korkealla, mutta mitäpä satunnainen ruokamatkailija ei tekisi testatakseen paikan nykytason. Varsinkin, kun jokin aika sitten Shell itse omassa mainonnassaan hehkutti, kuinka (Shellin) huoltoasemaruoka on samaa tasoa ravintolaruoan kanssa.

Tosin eivät määritelleet, minkä ravintolan.

Annos (15e) saapuu pöytään alle 20 minuutissa ja sinänsä positiivista, että klassiseen tapaan keittiöstä on kuulunut sitä ennen innokas hakkaamisen ääni. Sitä ei kuitenkaan ole tehty riittävällä voimalla, sillä leikkeeseen on jäänyt hiukan liikaa paksuutta. Muutoin tasainen leivitys on onnistuttu keittämään rasvassa pesusienimäisen pehmeäksi, jossa maistuu lähinnä suola. Leike myös makaa perunamuussin päällä lautasella, joka ei sekään tee hyvää leikkeen toivotulle rapeudelle.

Perunamuussin koostumus on kohdallaan, jopa keskimääräistä parempi, mutta maku on jäänyt keittiöön. En ole hetkeen taas syönyt näin mautonta perunamuussia, mutta hämmentävästi annoksen esillepanossa leikkeen alle jääneet vihannekset maistuvat hyviltä. Niidenkin kypsennyksestä on lienee jo tovi ja odotelleet lämpöhauteessa, sillä ne ovat reilusti ylikypsiä.

Lyhyesti, ei Shell loista oikein vieläkään. Jos kruisailuillan päätteeksi on pakko ostaa se kanakori, tehkää niin – mutta mainospuheet Helmisimpukan tasosta saa jättää omaan arvoonsa. Jos keittiö ei vaan taivu muuhun kuin kaatamaan pakasteesta tuotteet rasvakeittimeen, niin miksi vaivautua. Näistä yritelmistä tulee vaan paha mieli.

Sen sanottua, on kuitenkin myös mainittava, että parin vuoden takaiseen on saatu himppasen eroa, jonka vuoksi aiempi 0/5 arvosana nousee tämän perusteella 0,5/5:een.

Jos apokalypsi on kaatunut päällemme ja ainoastaan Shell on avoinna, tämä kelpaa pikaisena lounasruokana.