Helsingin huonoin wieninleike

Helsingin huonoin wieninleike

Vihjeenä, tämä asia on pohjimmiltaan jo käsitelty tässä ryhmässä aiemmin julkaistussa videossa, mutta sama arvio vielä näin tekstimuodossa, olkaa hyvä.

Kävin siis taannoin erään lukijan vinkistä kokeilemassa Shell Pukinmäki -aseman Shell Helmisimpukka-ravintolaa ja sen wieninleikeannosta. Paikka itsessään on varmasti tuttu kenelle tahansa joka on joskus huoltoaseman kahvilassa käynyt, sillä kaikki ovat samasta muotista. Pukinmäen tila ei ole tässä mielessä mitenkään poikkeava, vaikka isänpäivän iltapäivänä paikka olikin melko tyhjä. Listalta siitä huolimatta tarttui tilaukseen wieninleike (14,90e) joka saapui pöytään noin 10 minuutissa.

Jo ensisekunneissa käy selväksi, että kyse ei ole mistään lapsuuteni lohturuoasta. Shell mainostaa tarjoavansa teiden parasta ruokaa, mutta asiakkaana voin sanoa jääneeni epävarmuuden varaan siinä, mistä kaistalta leike onkaan poimittu.

Mikään leikkeen rakenteessa ei ole edes keskinkertainen saati välttävä. Leivitys on pehmeää, vetistä, mautonta. Leike itsessään on valmisteltu huonosti ja se oikein huutaa halvimman mahdollisen tarjouksen tehnyttä valmisleiketoimittajaa, joka jättää keittiöhenkilökunnalle tehtäväksi vain pikaisen lämmityksen parilalla. Piste i:n päällä on perunamuussi, joka on sanalla sanoen kammottava. Se ei luojan kiitos lamauta ruumiintoimintoja, mutta se on mauttominta mitä olen koskaan maistanut heti lumihiutaleiden jälkeen.

Lautaselle kasatut vihreät koristeet ovat sentään ihan ok, mutta niiden vaikutus ruokailijan tyytyväisyyteen on kuin heittäisi vesilasillisen teollisuuspaloon. Annokseen laitettua majoneesia en edes uskaltanut maistaa.

Kokonaisuus on sanalla sanoen kammottava. Jopa niin kammottava, että autolle päästyäni aloin epäilemään, onko kyseessä vain onneton, pöydälleni päätynyt tapaturma. Varmistaakseni asian päädyin vierailemaan vielä toisessa Helsingin vastaavassa paikassa, eli Etelä-Haagan Shellillä.

Lopputulos oli kuitenkin melkolailla vastaava, vaikka annoksen nyansseissa oli hyvin pieniä positiivisia eroja. HelmiSimpukka-brändivastaavana tosin olisin hänen housuissaan tyytyväinen, että ainakin molemmat kokemukset olivat tasalaatuisia.

Mutta kun laadusta puhutaan, molemmat tapaukset olivat kevyesti 0/5 -luokkaa, eli käytännössä luokattomia. Molemmissa oli sama 14,90 euron hinta, jossa on ainakin 2/3 liikaa annoksen laatuun nähden ja silloinkaan annos ei herättäisi mitään ihastuksia.

Skarpatkaa Shell Helmisimpukka. Nämä olisi helppo tehdä hyvin ja hintansa arvoisiksi.