Beerger

Beerger

Helsingin Hämeentiellä sijaitsee ravintola, jossa olen joskus ohikulkiessani käynyt syömässä ihan menettelevän lounaan. En muista enää, mitä söin, mutta muistan paikan olleen hipsterikäyrällä melkolailla kaaren lakipisteessä.

Nyt, kun koko maailman uusi normaali on saada ruokansa ravintoloista kotiin kannettuna, myös minäkin innostuin kokeilemaan paikkaa uudestaan. Siispä tilaukseen paikan juustohampurilaisateria (15e) ranskalaisineen ja juomineen. Annos oli tilaushetkellä tarjouksessa, normaalihinta oli neljä euroa korkeampi.

Annos saapui lounasaikaan alle puolessa tunnissa – jäähtyneenä. Pihvin lämpötila huiteli siellä 30 asteen paikeilla, josta ei toki syyttäminen ole ravintolaa vaan Wolt-kuskin epämääräistä haahuilua jossakin Merihaan suunnalla. Ymmärrettäväähän se on, että kuskit elääkseen joutuvat maksimoimaan vietävien annosten määrän, mutta harmi vaan että me toimitusketjussa jälkimmäisenä olevat joudumme siitä kärsimään.

Annos kuitenkin on vallan mainio ja edustaa burgerien uutta aaltoa. Hampurilainen on rakennettu selkeästi käsin syötäväksi, jota varten annos on rakennettu paperitaskuun. Hampurilainen ei ole mitenkään erityisen suuri ja vaikka ensivaikutelma saattaa hiukan ennustaa nälkäiseksi jäämistä, on lisukkeiden kanssa annoksen täyttävyys kohdallaan. Varsinaista raksamies-osastoa tämä ei ole, mutta harvemmin timpurit 15 euron hipsteriburgereilla hiilihydraattivajetta täyttävätkään.

Burgerin sen pihvi-sämpylä -suhde on kohdallaan ja pihvin kypsyysaste aivan hitusen liian kypsä omaan makuuni. Sämpylänä käytetty briossi on taidokkaasti toteutettu ja koostumukseltaan mainio. Täytteissä on varmasti burgerfundamentalistien mielestä hiukan mausteiden kakofoniaa, jossa erinomainen majoneesi tuntuu valtaavan alaa turhan paljon, peittäen mm. juuston makua turhan paljon. Kokonaisuutena makuun on kuitenkin vaikea pettyä, vaikka yksinkertaisemmalla kokoonpanolla olisikin omat kannattajansa.

Missään tapauksessa Beergerin burgerin kanssa ei puhuta ns. ravintolaburgerista, jossa tärkeintä tuntuu olevan täytteiden määrä ja burgerin korkeus – eikä maku ja helppo syötävyys.

Lisukkeina ateriaan tulee 0,25L virvoitusjuoma, joka on auttamatta liian pieni ja saa ravintolan näyttämään vähän kitsaalta. Mukana tulee myös ranskalaiset, jotka on oikeaoppisesti tuplafriteerattu. Valitettavasti niiden osalta koostumus on vain pehmeähkö ja toivotusta rapeudesta on vain muisto jäljellä. Suurin syy tässä se, että ranskalaiset harvoin kestävät kuljetusta. Suolaus on kuitenkin napakymppi, joten maultaan näissä on paljon potentiaalia.

Tämän perusteella Beerger edelleen jää hiukan väliinputoajaksi. Se tarjoaa burgeria hintaluokassa, jossa on jo paljon kilpailua, eikä aivan pääse kärkisijoille. Kotiinkuljetettuna se myös menettää monille asiakkaille tärkeimmän kilpailuvalttinsa, eli oman ravintolansa ilmapiirin, sekä nähtävästi myös osan laadustaan.

Tämän perusteella olisi väärin torpata ravintola pelkästään yhden kuljetusyrityksen virheen vuoksi, enkä sitä siksi tee. Beergerin juustoburgerissa on paljon potentiaalia, tuoreet maut ja hyvä rakenne, jonka vuoksi sitä on helppo suositella. Kuitenkin ateria on arvosteltava kokonaisuutena ja 15 euron hintaisena se ei aivan pääse hinta-laatusuhteeltaan kohtaamaan. Siksi 4/5. Woltin vaikutuksen laskeminen tähän kokemukseen alentaisi kokemusta pisteellä.