Falafel Box

Falafel Box

Maanantai-iltapäivän tilanne vaati välitöntä korjausta, kun koronakaranteenipesän elintarvikevarastot hupenivat hupenemistaan. Huomiselle ajoitettu ruokakuljetus oli vielä yli vuorokauden päässä, joten nälkää päätettiin kurittaa Pasilassa sijaitsevan Falafel Boxin avulla.

Myönnän, olen paikasta kuullut mainittavan ja ilmeisesti ainakin kaupungin vegaanipiireissä se on saanut jonkinmoista mainetta. Olisi varmasti tämän johdosta pitänyt kokeilla itse falafeleja, mutta kiireessä päädyin listalta siihen, mikä on turvallista. Ostoskoriin napsahti siis Chicken Shwarma Plate (11,90€).

Kuten aina, levanttilaiset eli välimeren pohjukasta olevat ravintolat ovat annoskooltaan vallan runsaita , eikä annoksen saapuessa laatikon paino lupaillut tässä pettymystä. Laatikosta paljastui suhteellisen runsas ja hiukan poikkeavankin kaltainen annos. Rulla on tavanomaiseen tapaan lämmitetty parilalla prässäämällä ja täyte silmämääräisesti arvioituna vaikuttaa vallan tehokkaasti marinoidulta. Samaten joissakin paikoissa ”huijauskeinona” käytetty runsas salaatti loistaa poissaolollaan ja kanan seasta pilkistää vain muutama tomaatinpalanen.

Rullan lisäksi rasian kulmasta löytyy hyppysellinen nahistunutta salaattia, jonka kastike tosin on vallan maukasta (muttei riitä pelastamaan kuolinkorinoissaan kärsivää salaattirypästä) ja coleslaw’ta ja valkosipuli-cremeä (mitä ikinä se tarkoittaakaan). Coleslaw eroaa taas valtavirrasta edukseen, mutta ”valkosipulicreme” voitaisiin nimittää samointein gloryhole-yllätykseksi. Maku ja koostumus varmasti jakaa mielipiteitä. Rullanpuolikkaiden alta löytyy lopulta myös 12 kpl ranskalaisia perunoita, jotka ovat kärsineet isosti kuljetuksesta. Tai ainakin toivon kärsineen, sillä jos ne ovat ravintolassa yhtä vetisiä ja pehmeitä, vaikuttaa Hesburgerin anti vertailussa näihin aidoilta belgialaisilta frittiperunoilta.

Ensipuraisulta rulla on kuitenkin sitä mitä odottikin – ja maussa on mausteisuutta ja tietynlaista lajityypillistä ”tunkkaisuutta”. Kanan määrässä ja mausteisuudessa on onnistuttu ja tällä osutaan juuri siihen hermoon, miltä shwarman odotankin maistuvan. Kokonaisuutta voi häkkeröidä kukin dippaamalla pötkyläänsä gloryhole-yllätykseen jos uskaltaa. Hyvin positiivisesta vireestä huolimatta jotakin tuntuu puuttuvan. Ranskalaisten tuhoutuminen kuljetuksessa toki harmittaa, mutta siitä on vaikea tehdä mitään todellisia johtopäätöksiä.

Totuus kuitenkin on, että omassa genressään Falafel Boxin kokonaisuus on hyvä, mutta jotain puuttuu. Pohdintaan, kuten myös arvosanaan vaikuttaa enemmän se, että paremmalta tuntuvia vaihtoehtoja on olemassa – kuin se, että Falafel Box jotenkin epäonnistuisi. Sen annos on kohtuullisen hintainen, suoriutuu nälän tappamisesta erinomaisesti ja omaa juuri sopivasti pientä twistiä erottuakseen (hyvässä ja pahassa) muusta tarjonnasta. Silti, arvosanana 3/5 on kohdallaan.

Hyvää, nopeaa ruokaa kiireiselle, eikä sijanti voisi olla junankäyttäjille kovinkaan paljoa helpompi.