Paseo

Paseo

Kesäinen keskiviikko alkoi kuvausreissulla Lauttasaareen, joten sain samalla toteutettua pitkään kaavailemani testin lauttasaarelaisille tutussa Paseossa. Ravintolan nimi tarkoittanee sanakirjasta tarkistamatta jonkinlaista rantakatua, joten kivenheitto rannasta oleva, entiseltä pukeutumistilalta näyttävä puinen ravintolarakennus ei ole ihan kaukana mielikuvasta. Suuri osa asiakaspaikoista on ulkotiloissa, mikä ei ole yllätys. Oletan vain, mutta täällä tehtäneen suuri osa liikevaihdosta keskikesän auringossa.

Paikka on kuitenkin omassa verkostossani saanut vallan laveita arvosteluja puolesta ja vastaan, joten valitsen lounaslistalta kanaburriton (15,90e). Koska olen kuitenkin neljä minuuttia ennen keittiön aukeamista paikalla, otan virvoitusjuoman (3,5e / 0,3L) ja istun hetkeksi pihalle odottelemaan. Tasan neljä minuuttia myöhemmin palaan takaisin tiskille tekemään tilaustani ja 11,5 minuuttia myöhemmin saan annoksen eteeni tarjoiltuna.

Jo otsikkokuvasta voi todeta, että Paseon käsitys kanatortillasta on aika kaukana perus-texmex -mättömestojen ajatuksesta, eikä suinkaan huonolla tavalla. Annos on itseasiassa aika kaunis ja erottuu edukseen, eritoten itse tortilla. Epätavanomainen tämä silti on, mutta maku ratkaisee.

Aloitan salaatista, joka on vallan kutsuva ja jonka ensivaikutelma ei petä. Ainekset ovat ainakin näin heti keittiön aukeamisen jälkeen vallan tuoreita ja vinegrette on onnistuttu tekemään erinomaisesti. Kun puhutaan lisukesalaateista, on Paseon salaatti kirkkaasti kärkiluokkaa.

Itse burrito taas mietityttää. Miten tämä nyt olisi tarkoitus syödä? Keskelle ryppyrättiä on nakattu iso lusikallinen hapankermaa, jonka päädyn lopulta sotkemaan haarukalla muiden täytteiden kanssa. Kana muistuttaa jotakin Atrian valmista nyhtökanaa, sekä paprikan ja purjon laittaminen sekaan on kieltämättä ihan erikoinen ratkaisu.

Maussa kuitenkin ollaan vähän hakoteillä. Annos ei todellakaan ole odotusten mukainen, mitä ”kanatortilla” antaisi ymmärtää. Sisältö kaipaisi kovasti lisää maustamista, sillä nyt vaikka ainekset ovat hyviä – maku muistuttaa lähinnä tomaattivelliin tehdyltä kanaviilokilta. Tätä ei paranneta laittamalla ripausta pippuria joukkoon.

Ja se on kerrassaan harmi, sillä annoksesta näkee, että sen tekemiseen on käytetty luovuutta ja pyritty tekemään astetta salonkikelpoisempi versio suositusta katuruoasta. Siinä ei vaan mielestäni olla onnistuttu ja vaikka sinällään se on suuri pettymys – ajatuksesta iso plussa. Toki pettymystä kasvattaa myös haparoiva palvelu ja annoksen ylihintaisuus.

Tämän käynnin perusteella Paseo jää valitettavan keskinkertaiseksi, mutta ei ole onneksi mikään katastrofi. Arvoin kovasti tämän arviota miettiessäni kahden ja kolmen tähden välissä, mutta koska ruokalistassa on selkeästi kunnianhimoa, päädyn arvosanaan 3/5. Varaa parantamiseen siis on.