Bastardon lounas

Bastardon lounas

Muistatteko peruskouluajoiltanne ne kouluruoat jotka saivat teidät epäilemään elämän olevan vain yksi suuri elinkautinen? Itselläni sen masennuskaukalon tarjoili riisiin sotkettu kanaviilokki, josta ei aina tiennyt oliko siihen käytetty vähän tapettiliisteriäkin.

Tänään kohtasin tuon ensivaikutelman käydessäni lounaalla Bastardo Trattoria & Pizza -ravintolassa Kampin Kortteli -kompleksissa ja tämän välittäjänä oli ”Pollo al Vino Bianco e Rosmarino”, suomeksi: kanaa metsäsienirisotossa (13,50e).

Olen yrittänyt paikassa käydä 3-4 kertaa siinä onnistumatta, useinmiten siitä yksinkertaisesta syystä että paikka on ollut täynnä – kerran siitä syystä että henkilökunta ei ole huomannut odottavani huomiota seisoessani ”odottakaa pöytiinohjausta”-kyltin luona. Tänään saavuin paikalle tarkalleen klo 11, henkiökunnan vasta availlessa ovia. Kerrankin, ei jonoa – ei juuri muita asiakkaita. Mahtavaa.

Rehellisesti sanottuna, sain tiskillä olevasta annoskuvauksesta vähän erilaisen kuvan annoksesta ja kun annos saapui pöytään, vähän häkellyin. Ei ole risoton syy että se aina näyttää siltä miltä se näyttää, mutta odotin kanan tulevan erillisenä. Nyt jäi vähän arvailun varaan, kuinka paljon kanaa annokseen kuului, sillä sitä ei risoton seasta kovin paljoa löytynyt. Siitäkin palasi mieleen kanaviilokkikokemukset, jossa kananriekaleet etsivät kouluaikana kavereitaan.

Vaikka alkuosa tästä tekstistä säikäyttää, on sanottava, että risotto oli kuitenkin erinomaista. Viinin happamuus nousee esille herkullisella twistillä ja koostumus on juuri oikeanlaista. Sieniä löytyy joukosta, mutta toki asiakkaana aina tuntuu siltä, että niitäkin on liian vähän.

Annoksessa on myös paahdettuja valkosipuliperunoita, jotka toimivat hyvin, mutta joiden valkosipuliosuus jää melko hienovaraiseksi.

Pohjimmiltaan Bastardo tarjoaa vaihtelevan, mutta onnistuessaan hyvän palvelun lisäksi keskiarvoa paremman lounaskokemuksen ja erinomaisen salaattipöydän. Tämä ei ole raksajätkien suolenmutkaan asti tukottava lounasravintola, vaan hiukan fiinimpi, mutta rento paikka johon voi tuoda vähän tärkeämpiäkin vieraita kanssaan syömään nopeaa lounasta. Tällä annoksella kuitenkin 3/5 – toimiva, hyvä, mutta jotain jää puuttumaan.