Bar Favelan Fish & Chips

Bar Favelan Fish & Chips

Koska juuri nyt on vähän vaikea motivoida itseään ulos syömään myöhäistä lounasta, saatte kuulla viikonloppuriennoissa testatusta, Bar Favelan Fish & Chipseistä (12e).

Paikka itse on asiakaskuntasilmäyksen perusteella vahvasti profiloitunut kalapuikkoviiksisiin costeau-pipoihin ja mainostoimistoväkeen, mutta pintaa syvemmältä löytyy varsin kiinnostavaa asennetta ruokaan ja juomaan. Se selviää viimeistään siinä vaiheessa, kun tämä annos tulee pöytään.

Vaikka tämä kantaakin klassisen brittiläisen katuruoan nimeä, ei annoksessa ole sitä totuttua leivitettyä filettä, vaan sormiruoaksi paremmin sopivia, paremman sanan puutteessa, brikettejä. Paisto kalassa on rapea ja tasainen, leivitys paksu ja maistuva – ja juuri tässä mennään perinteisestä Fish & Chips -kokemuksesta sivuun niin että korvat soi. Vaikka maku on todella kohdallaan, tulee itse syömisestä mieleen enemmän lasten kananuggetit. Harvoin sitä haluaisi ruokaansa kökömpää koostumusta, mutta tässä jotenkin hämäävästi sitä toivoin. Tässä muodossaan ratkaisu tuntuu vähän halvalta, joka tavallaan tuntuu tosi hassulta, koska annos on kuitenkin tosi laadukas – mutta toisaalta myös hinta on hyvin kohtuullinen. Todella hämmentävää siis.

Itse kalan rinnalla olevasta perunasta kuitenkin vielä sananen, perunat ovat rapeita pinnasta, hiukan pehmeitä sisältä. Suola ja mausteet ovat todella kohdallaan ja sivusta kuulin, että paikka tekee oman mallasetikkansa, jota käytetään perunoissa. Ja se myös maistuu.

Kokonaisuutena annos on ehkä parasta esimerkkiä siitä tasosta, mihin baarien pitäisi pystyä yltämään oluen kanssa nautittavan ruoan suhteen. Laadun osalta 12 euron hinta on todella kohdallaan kun vertaa siihen millaista skeidaa monissa muissa baareissa kautta kaupunkimme usein tarjotaan. Olen silti sitä mieltä että tästä puuttuu se ainakin itselleni olennainen kokemus fish & chipsistä, eli hajoavan fileen kanssa rääpiminen. Baariruokana 5/5, fish & chipsinä 4/5.