Bar Loosister & Rock Burger

Bar Loosister & Rock Burger

Tänään Bites Vallilan suljettua aikaisin valikoitui ruokapaikaksi Bar Loosister.

Kyseinen baari on ollut muutamia vuosia sitten yksi suosikkipaikoistani, mutta sen jälkeen kun paikan hodaria muutettiin huomattavasti pienemmäksi ja heikkolaatuisemmaksi, on vierailutiheys vain harventunut.

Itse ruokalista on suhteellisen yksinkertainen. Samalla hinnalla löytyy X monta burgeria ja Y monta pizzaa, joiden lisäksi listalta löytyy pari pakollista salaattia ja erillinen snacks-lista, jossa myös paikan suhteellisen surullinen hot dog on. Loosister on kuitenkin lunastanut paikkansa alueen yhtenä parhaista darrapizzapaikoista, joten tämänkertainen lounasruoka valikoitui burgerlistalta. Sumsummarum, lautaselta löytyy nyt Loosisterin Rock Burger (14,50e).

Itse burger on maltillisen kokoinen, joustavat leuat omaaville jopa käsin syötävissä oleva. Briossimainen sämpylä on paistopinnoiltaan rapea ja maukas, mutta kärsii pohjaosan osalta samasta puuroutumisesta kuin suurin osa ravintolaburgereista.

Itse pihvi on hyvin tavanomainen. Sen rakenne on hyvä ja juuri sopivan pehmeä, mutta sitä on kypsennetty liiaksi ja sen maku on todella pliisu. Toki, kyse on vallan perusburgerista, mutta senkään rakentamisessa ei pitäisi nojata pelkkiin kastikkeisiin.

Rock Burgerin kastikkeet ovat listan mukaan chipotle- ja wasabimajoneesi. Ensimmäinen näistä on hyvä valinta ja maukas sellainen ja jälkimmäisestä ei hirvittävästi ole erottuvaa jälkeä yhtään missään.

Koko komeus on kruunattu myös pekonilla, josta lisäpisteet. Sitä on burgerissa riittävästi, mutta omaan makuuni sen olisi voinut paistaa rapeammaksikin. Jos osittain punertava pekoni ei ole sinun juttusi, niin suosittelen siis tilattaessa pyytämään keittiötä kiinnittämään huomiota asiaan. Mikään suuri ongelmahan tämä ei ole, sillä kyse ei ole raa’asta pekonista – vaan täysin makuasiasta. Jotkut vaan tykkää rapsakammasta.

Lisukkeista ranskalaiset ovat keskinkertaisia. Bonusta siitä, että ne ovat isoja ja valtaosa niistä on rapeita, mutta en tiedä onko lajike vai valmistustapa väärä, koska sisus on omaan makuuni liian jauhoinen.

Se, mistä harvemmin voi peistä taittaa on kuitenkin lisukkeista löytyvä Myrttisen kurkut-pajan pykäämä suolakurkun neljännes. Parasta ikinä ja ehdoton lisä mihin tahansa annokseen. Ne jotka ovat eri mieltä, minulla on teille viesti:

Te olette pahoja ihmisiä, joilla ei ole mitään makua. Hyi. Halvexun.

Ai niin, on annoksessa coleslawiakin. Mutta se nyt on samaa mitä coleslaw ylipäätään. Rosson raastepöytä uimassa majoneesissa. Ei mitään sanottavaa.

Bar Loosisterin Rock Burger on keskinkertaisten ravintolaburgereiden maailmassa ehdottomasti korkeimmassa neljänneksessä, mutta se ei silti aiheuta mitään enkelikuorojen halleluujia. Sen syötyä voi ankarinkin itsensäahtaja olla tyytyväinen valintaansa, mutta samalla siitä jää elämyksiä jahtaavaan sieluun tyhjä olo. Jos kuitenkin ainoa asia jota elämässäsi haluat täyttää on vatsalaukku, on Rock Burger oiva valinta sellaiseen. Burgereiden suhteen olen kuitenkin ankara BBQ-fundamentalisti ja siksi Rock Burger ansaitsee arvosanan 3/5.