Alppitorin pariloitu lohi

Alppitorin pariloitu lohi

Tänään testauksessa oli Ravintola AlppiTorin lounas. Alueen lounashintoihin verrattuna paikka tarjoaa keskihintaista lounasta, annoshintojen liikkuessa 8-12 euron välillä.

Tämän viikon lounaslistalta valikoitui syötäväksi pariloitu lohi (10e), joka tarjoiltiin tillimuusin ja punajuurimuhennoksen kanssa.

Itse lohi tarjoiltiin sellaisena mitä se tarjoillaan monissa muissakin paikoissa – eli oikein tehtynä ja maustettuna. Mitään suuria makuelämyksiä tämä annoksen ”pihvi” ei tarjoa, mutta vaikea tähän on pettyäkään.

Sitävastoin punajuurimuhennos on täydellinen. Punajuurikuutiot ovat maukkaita ja kermaan rakennettu kastike todella maukas, erityisesti ryyditettynä hyvällä perunamuussilla jonka rakenne on myös erittäin hyvä.

Annos on hyvä esimerkki lounasannoksesta, jossa keskinkertaisen raaka-aineen (=lohi) varaan rakennettu annos saadaan hyvillä lisukkeilla korotettua aivan toiseen sfääriin. Alppitorin lounaslohiannos on hyvä, jopa niin hyvä, että sitä on vaikea olla suosittelematta kaikille heille, jotka lohta eivät aivan täysin vihaa.

Lounasannoksena helposti 4/5. Erittäin kohtuullisen hintainen, maukas, konstailematon – mutta samalla arkeen ripauksen luksusta tuova annos.

Suosittelen.