Baba Döner

Baba Döner

Tässä artikkelissa pikatestissä Tiktokissa kesällä 2023 suunnatonta buustia saanut Baba Döner.

Ravintola on osa Fennia-korttelin ravintolamaailmaa, ns. ”food courtia” joka muutoin oli vielä 2023 kärsinyt pahasti asiakaskadosta. Kävimme itse paikanpäällä loppuvuodesta 2023 Onlynamsin toimesta, josta ohessa myös videolla lopputulos.

Kävin myös itse viime viikolla kokeilemassa paikan annoksen, eli Patates (15,90 €), joka on taannoisesta tilanteesta kokenut euron hinnankorotuksen. Yhdessä pienehkön juoman kanssa annos maksaa 19,40 € joka alkaa olla jo korkeimmassa luokassa, mitä tulee kebablounaaseen.

Itse annosta voi tottakai kiittää erinomaiseksi. Lihaa siinä on toki melko vähän, vain 120 grammaa, mutta yhdessä ranskalaisten perunoiden, kastikkeiden ja salaatin kanssa se kyllä vie nälän.


Lihassa läski näkyy, makua on ja kastikkeet buustaavat sitä yli oman luokkansa. Lihan mättäminen ranskalaisten päälle on kuitenkin virhe, sillä se tekee perunoista pehmeät muutamassa minuutissa. Toki edellämainitusta syystä ehkä hyvä niin, sillä jonnekin sen rasvan annoksessa on mentävä ja jos ranskalaiset eivät sitä itseensä imisi, se lilluisi tarjottimella. Ehkä annokseen kannattaa suhtautua jo lähtökohtaisesti siten, että ranskalaiset eivät ole mitenkään rapeammasta päästä.

Pelkästään tästä syystä itse suosittelisin paikan leipäversiota ihan suoralta käsin, joka oli paitsi halvempi, myös kokonaisuutena omasta mielestäni parempi.

Tämän annoksen kanssa kokonaisuus toimii, mutta hintataso juoman kanssa on jo ylittänyt kipurajan. Hinta 19,40 € ei ole laatuun nähden liikaa, mutta se ei enää myöskään tunnu erinomaiselta hinta-laatusuhteelta. Hyvä kuitenkin huomata, että lihan laadusta ei ole lähdetty tinkimään. Tässä kohtaa kokonaisarvosana on kuitenkin 4/5.