Pho Nokis

Pho Nokis

Muutama viikko sitten tutustuin ensimmäistä kertaa Banh mi -patonkiin vierailtuani Bamilami-ruokarekalla. Heti kun kerroin siitä eteenpäin, suunnasta jos toisestakin tuli kehoituksia kokeilla myös aivan vieressä sijaitseva Pho Nokis, joka – riippuen sanojasta, oli joko parempi, yhtä hyvä, melkein yhtä hyvä tai ”kokemus” jota ei tarkemmin eritelty.

Puoli kolmelta iltapäivällä ravintola on täysin tyhjä. Työntekijätkin ovat tauolla ja istuskelevat ravintolassa. Lähestyttyäni tiskiä selkeästi tilausiaiheissa, ystävällinen myyjä nousee tuolilta ja tulee auttamaan tilauksessani.

Selviää, että ravintolassa on patongista tarjous (9,90 €), joten otan sen miettimättä. Possua ryyditettynä mm. punasipulilla, kurkulla, korianterilla ja kananmaksapateella.

Tilaus saapuu alle 10 minuutissa ja tuodaan sievässä pienessä korissa ja muovikääreessä, joka tekee syömisestä todella helppoa. Leivän rakenne on sievä, jopa kaunis ja alle kympin leiväksi ensivaikutelma on vallan hyvä. Täytteet eivät varsinaisesti ole tursuamassa leivän sisältä, mutta lihaa tuntuu olevan suhteellisesti paljon.

Hampaiden iskeytyessä leipään erot naapuriin kuitenkin ovat selkeät. Leipä on einespatonkimainen, kuiva ja rapeapintainen, eikä täytteet riitä tuomaan siihen tarvittavaa kosteutta. Maussa on myös yksioikoisuutta, jossa jokainen täytteen osa tuntuu olevan maukas ja erinomainen, niin kokonaisuus tuntuu ontuvan. Aivankuin leivästä puuttuisi jokin kastike joka siinä pitäisi olla?

Toki kuivakkuutta vastaan voi kamppailla pöydän maustetarjontinta hyväksi käyttäen, mutta tietäen kaakkos-aasialaisen keittiön mausteet, pyrin pitämään leivän itselleni syömäkelpoisena.

Pho Nokisin banh mi kuuluu jälleen kerran niihin kokemuksiin, jossa haluaisin pitää annoksesta enemmän kuin todellisuudessa pidän. Jos leivän kuivakkuutta ei lasketa, tässä ei varsinaisesti ole yhtään mitään vikaa, mutta todella harmillista sanoa että jos naapurista saa parempaa, valinta on selvä.

Toki, pitää muistaa suurin ero – ja se on toimintamalli. Pho Nokis tarjoaa säällä kuin säällä lämpimät sisätilat ja huomattavasti laajempaa valikoimaa josta varsinkin isommalla porukalla on mukavampaa nauttia – mutta jos pelkästään tämän leivän perusteella sitä arvioidaan, se valitettavasti jää vähän keskikastiin. Hiukan lisää täytettä ja jotain ratkaisua kuivakkuudelle, niin tässä on kultainen kokemus. Nyt se valitettavasti jää 3/5 arvosanaan.