African Pots

African Pots

Mäkelänkatu on pitkään ollut vain pelkkä etenemisreitti, mutta viime vuosina sen varrelle on noussut ihan mielenkiintoisia ruokapaikkoja. Toki alueella on myös asujaimistoa, mutta erityisesti Vallilan toimisto- ja teollisuusalueen työpaikkaruokalijat luovat alueelle myös kysyntää.

Yksi erikoisimmista paikoista on African Pots, joka on muistaakseni toiminuta alueella jo useamman vuoden. Paikka pitää itseään auki käytännössä vain lounasaikaan, josta syystä käynti paikanpäällä on lykkääntynyt vuosi vuodelta, mutta vastikään harvinaisella vapaapäivällä kulku suuntautui tätä kohti.

Enkä voisi olla oikeastaan tyytyväisempi. Kympin (10e) hintainen noutopöytä on melko suppea, mutta valikoimasta nousee heti esille berbere-tyyppisesti maustettu kanapata, joka on ainoa lounaan ruokalistalla, joka EI ole vegaaninen. Muut annokset ovat pitkälti papu- ja kasvispohjaisia, joista eritoten pinaattikastike on erinomaista, kuten myös soija- ja kikherneistä rakennettu – paremman sanan puutteessa – paistos. Pienet pullamaiset leivät jäivät myös hyvin mieleen.

Toki muitakin ruokia paikanpäällä on, mutta ne liikkuvat siinä hyvän ja keskinkertaisen välimaastossa, joka on helposti ymmärrettävissä, koska noutopöydän ruokalajien määrää on helppo kasvattaa helposti valmistettavilla ruoilla. Huonoiksi niitä ei siis voi syyttää, mielikuvituksettomiksi toki. Tosin keitetty riisi on keitettyä riisiä, tarjoillaan se missä tahansa.

Kaikenkaikkiaan African Pots on ehdottomasti vierailun arvoinen lounasravintola, joka tarjoaa ihan ok hintaisen ja hyvän kokemuksen. Lounasravintolana paikka tarjoaa hiukan nuivan palvelukokemuksen lisäksi melko askeettisen ympäristön ja mausteista ruokaa, mutta varsinainen wow-elämys jää silti kokematta. Arvosanana tämä pudottaa sen valitettavasti 3/5:hen.

Protip: jos käynnilläsi on pöydänkulmalla kookos-chilitahnaa, älä laita sitä lautasellesi. Tai jos laitat, muista tarkkaan missä kohtaa se siinä on.