NO Pizza

NO Pizza

Suomalainen Kotipizza kertoi jo viime vuoden puolella avaavansa uuden konseptimyymälän Helsingin ytimeen. No Pizzan on tarkoitus ennakkotietojen mukaan olla vain ja ainoastaan konseptiravintola, eikä muita ravintoloita Suomeen tule, jolloin ketju ei tule kilpailemaan Kotipizzan kanssa.

Koska paikka avasi tänään, olin 20 minuuttia avaamisajan jälkeen asemissa. Henkilökuntaa oli asemissa enemmän kuin asiakkaita ja ystävällinen henkilökunnan jäsen ohjasi minut puolen metrin päähän kassaneidin palveltavaksi. Hiljainen äänenvoimakkuus (paitsi musiikissa) ja laajamittainen älämölö aiheutti palvelutilanteessa kiinnostavan dialogin, koska kuulin vasta hetken päästä, että palvelua sai vain englanniksi.

Erikoista on se, että koko palvelutilanne vaikuttaa kuin internetin ”osallistu kilpailuun ja voita iPhone”-yhteystietokalastelut olisivat siirtyneet pizzaravintolaan. Ensimmäisenä annat nimittäin puhelinnumerosi, jonka toki joudut lausumaan ääneen jonossa. Sen jälkeen, edelleen jonossa töröttäen odotat varmistusta puhelimeesi ja annat tekstiviestillä saapuneen varmistuskoodin kassaneidille. Hän ottaa vasta nyt sitten tilauksesi vastaan ja pääset maksutilanteeseen. Tämän jälkeen saat kuitin ja sinulle kerrotaan, että voit mennä pöytään odottamaan, puhelimeesi tulee viesti kun pizza on noudettavissa tiskiltä.

Tasan seitsemän minuutin päästä puhelimeen tulee viesti. ”Your order 1082 at NoPizza is ready for pick-up”.

Löntystelet tiskille, kukaan ei ole valmiina pizzasi kanssa vastaanottamassa sinua. Vieressä joku puhuu kahden asiakkaan kanssa yleisesti pizzoista ja huomaat heidän välissään pepperonipizzan (12e). Ehkä tämä on minun? Kysyt ja varmistat – sekä karkaat helvetinmoisen pizzalapion kanssa läpi ravintolasalin takaisin pöytääsi.

Tämä on lähinnä sitä, mitä olen kuvitellut pizzatarjoilijan työn olevan. Paitsi en hymyile. Tosin eivät kaikki pizzatarjoilijatkaan.

Pöydässä huomaan, että pizzan ja lapion välissä on vain pizzaleikkuri, siispä etsimään veistä ja haarukkaa. Löytyvät läheltä roskiksia, jolloin havaitsen, että kuinkas muuten – tietenkin konsepti odottaa minun myös siivoavan oman pöytäni.

Tämä arvostelu voisi olla laaja käsittely siitä, millainen No Pizzan pizzat ovat, mutta tiivistän sen lyhyeen listaan.

– taikina: 4/5
– täytteet; 3/5
– muoto: Hipsteriys Maximumous

Pohjimmiltaan No Pizzan muotoonsa venytetty lätty on ”ihan okei”. Se ei tee pizzanteosta yhtään seksikkäämpää, mutta yhdistettynä kouluruokalamaiseen syöttöläpalveluun, tipan verran ylihintaiseen hinnoitteluun ja hipsteriseksikkääseen atmosfääriin, jossa edellisten ominaisuuksien olemassaoloa tasoitetaan jumputtamalla kaiuttimista uusimpia rap- ja R&B-hittejä, ettei kukaan huomaisi ravintolan tärkeimpien ominaisuuksien (palvelu & hinta-laatusuhde) puuttuvan.

Olen selkeästi wanha ja kaipaan liikaa tavallisia, rehellisiä ja laadukkaita kokemuksia. Ensi kerralla antakaa minulle Special Opera (10,90e), tarjoilkaa se pöytääni ja olen paljon tyytyväisempi.