Suburritos

Suburritos

Kävin tänään ohimennen Suburritos-paikassa, joka sijaitsee Forumin ylätasanteella, Kukontorilla. Vierailu alkoi, kuten niin monet ennen sitä, vain ”mikäs se paikka tuossa on”-huomiolla.

Kyseessä on melko pieni paikka, alle 10 asiakaspöytää ja henkii ensivaikutelmaltaan lähinnä perinteistä kebabberiaa kuin hipsteriravintolaa. Vaikutelma kuitenkin karisee heti kun henkilökunta toivottaa tervetulleeksi ja ohjaa suoraan istumaan pöytään. Poikkeuksellista, sanoisin.

Talvipukineista riisuuntumisen jälkeen, ruokalista saapuu pöytään sekunneissa ja sieltä valikoituu annokseksi chicken steak burrito (13,90e), jonka lisäksi juomaksi itselleni tuntematonta Amigos-olutta 0,33L pullo (6,90e).

Olen selkeästi paikassa hiukan kiireisimmän ajan ulkopuolella, sillä saavuttuani pöydistä oli vain yhdessä asiakkaita. He olivat ennen minua tilanneet, joten omassa annoksessani kesti noin varttitunnin. Sen saapuessa pöytään ensivaikutelma oli kuitenkin…

”Tässäkö kaikki?”

Annos siis itsessään vaikuttaa melko simppeliltä. Turhia kikkailuja ei juuri harrasteta, annoksessa on täytetty burrito, noin kymmenen tuorenachoa ja kolme dippiä. Jälkimmäiset ovat varsin toimivaa tavaraa, mutta yksikään ei nouse mitenkään erinomaisten kastiin. Mitään pahaa sanottavaa ei silti juurikaan ole.

Mutta ensivaikutelman jälkeen halkaistun burriton puolikkaat korjaavat paljon asenteesta. Ravintolaburritoja maistelleille on useimmille tullut tutuksi se pettymys, jossa burriton sisuksista paljastuu lähinnä täyteaineita ja se varsinainen täyte jää paljon vähäisemmäksi. Se ei todellakaan ole Suburritosissa selkeästi tapana, sillä lähinnä olisin huolissani siitä, löytyykö burritostani jotain muutakin kuin sitä kanaa. Lähikuva burriton halkileikkauksesta löytyy kommenteista. Voi hyvä luoja sentään.

En ikinä kuvitellut sanovani näin, mutta en tiedä löytyikö burritoksestani jopa liikaa täytettä? Pötkäle on nimittäin todella tymäkkä ja koin saavani rahalleni varmaa vastinetta, mutta samalla vaikka keittiön valmistama kana oli itsessään varsin erinomainen, olisi annos tarvinnut jotenkin himppasen lisää freesiyttä.

Ja ei, ei tämä Kukontorin burrito missään tapauksessa mikään tuhkakuppi sellaisenaan ollut, vaan itsessään todella hyvä, jopa erinomainen makunautinto. Niin hyvä, että se jätti vähän sanattomaksi. Jos ensimaistamisen jälkeen tärkeimmäksi noussut kritiikki on, että annoksessa olisi saanut olla enemmän kasviksia – ollaan jo aika pitkällä makuasioista nillittämisessä. Otin itse annoksen kahden chilin (valinta 1-3) tulisuudella ja vaikka omaan sylivauvan toleranssin tulisuuden suhteen, ei mausteisuudessa juuri mitään haastetta ollut.

Muutaman tunnin ateriaa jo sulatelleena olen jo kallistumassa siihen, että Suburritosin annos on loistava, ellei erinomainen. Jos haluaa vähän raikkautta joukkoon, sitä (toivottavasti) saa keittiöstä tilatessaan toivoa, mutta tällaisenaankin tämä on joillekin se toiveiden täyttymys.

Kevyesti 4/5 kokemus ja ehdottomasti suositeltava paikka. Henkiökunta on todella ystävällistä ja palvelu pelaa. Kahdenkympin hintaluokassa (sis. alv. & olut) tällaiset paikat ovat ytimessä harvinaisuus ja pelkästään siksi sääli, että tällainen on jäänyt omalta osaltani paitsioon. Tarvitsee ehdottomasti uuden käyntikerran ja jos menette syömään burritoja isommalla porukalla, suosittelen syömään niitä eri täytteillä ristiin. Keittiöstä kun burrito tulee kuvan kaltaisesti, valmiiksi puolitettuna.

[vifblike btntype="html5"]