Soman Tokyo Bitch sushirulla

Soman Tokyo Bitch sushirulla

Viime viikolla tuli vierailtua myös Ravintola Somassa, joka on tänä vuonna saanut paljon palstatilaa sushiburritoillaan. Syötäväksi asettui vegaaninen ”Tokyo Bitch” -rulla, jossa kaikkein tärkeimpänä aineselementtinä on inkiväärimarinoitu tofu.

Pakko myöntää heti alkuun, että en ole tofun ihan vannoutunein kannattaja, koska useimmat tofuista joita olen syönyt maistuvat kovin teollisilta. Paistettuina se uppoaa hiukan paremmin, mutta jo lähtökohdiltaan oli vähän vaikea suhtautua tähän annokseen.

Itse ravintolan konseptihan muistuttaa vahvasti ihan tavallista Subwaytä. Pikaruokana mainostettua ruokaa joka kuitenkin kasataan asiakkaan edessä hänen haluamistaan aineksista. Tällä hetkellä Somassa on seitsemän eri sushiburritoa, joista saa kaikista myös salaattivaihtoehdon (samat ainekset ilman rullaksi käärimistä) tavallisena ja XL-kokoisena.

”Tokyo Bitch” maistui yksinkertaistettuna tosiaan tofusushilta – mikä liene ei mikään ihme kun se käytännössä sitä on. Pidän sushista, mutta olen sen suhteen ollut aina sitä vanhahtavaa koulukuntaa, jossa sushin jokainen pala pitäisi olla taideteos ja nautittavissa erillisenä. Tässä valossa en siis aivan lämpeä ajatukselle pakata se kokemus ahmittavaan rullamuotoon, mutta jokainen taaplaa tyylillään.

Annoksen maku itsessään oli kuitenkin raikas. Punakaalin, korianterin ja retiisin yhteisvaikutus tuo siihen tietynlaista kitkeryyttä mistä itse vähän nyrpistän nokkaani, mutta toisaalta tykkään kovasti annoksen ”toispuoleisuudesta”, jossa toiselta syrjältä haukatessa saa erilaisia makuja kuin toiselta. Tai sitten se oli vahinko rullan kasaajalta, eikä tarkoituksellista.

Oma henkilökohtainen suositukseni on kuitenkin, että kokeilkaa, niin tiedätte tykkäättekö vai ette.

Paitsi te, jotka ette pidä sushista. Te ette todellakaan tykkää Soman sushirullista. D’oh.

Oma arvosana Tokyo Bitchille: 2/5. Menen silti jossain vaiheessa kokeilemaan jotain toista vaihtoehtoa.

P.S: Tämä ei sitten ole varsinaisesti ravintola. Tämä on enemmänkin kioski josta myydään mieluummin kotona/töissä nautittavaksi näitä kääröjä. Älkää siis pettykö asiakaspaikkojen rajallisuudesta.