Weeruskan Nieriäsalaatti

Weeruskan Nieriäsalaatti

Jos joku on ihmetellyt, miksi Weeruskasta löytyy tästä ryhmästä jo kolme eri arviota, niin syy on yksinkertainen. Asun lähellä ja käyn tässä ravintolassa melko usein – yleensä silloin kun en jaksa lähteä kauemmaksi.

Weeruska on Alppilassa sijaitseva, pitkälti perheravintolana tunnettu paikka joka on niin kauan kuin itse muistan tarjonnut aina melkolailla konstailematonta ruokaa.

Tänään omaan haarukkaani osui paikan nieriäsalaatti, koska kala ei ole koskaan pahaksi ruokavaliossa, sekä yritän vähän keventää syömistäni. Näiden ilmeisimpien syiden lisäksi, lämpimän nieriän ja salaatin yhdistäminen on vain kiinnostava haaste.

Nieriä itsessään on erinomaisen hyvää kalaa ja tässäkin annoksessa se maistuu erittäin hyvältä. Suolaisuuttakin juuri sopivasti.

Itse salaatista löytyy myös melonia, sitrusvinagrettea ja marinoitua punasipulia. Ruokalistassa mainitaan myös mansikka, mutta yhtään sellaista ei tainnut eksyä omalle lautaselleni. Kaikki muut ainesosat sopivat tähän vallan hyvin, mutta punakaalia on liiaksi. Ne jotka siitä tykkäävät, varmasti pitävät tästä – minä taas en. Koko punakaalin olisi saanut jättää kehittämättä jos minulta kysytään.

Vaikka kala tässä annoksessa on loistavaa, niin on vaikea pystyä perustelemaan hintaa (23e) pelkällä sillä. Annos on tosi ruokaisa ja korkeahkoa hintaa tukee toisaalta myös Weeruskan erinomainen salaatti- ja leipäpöytä. Pelkästään paikan valkosipulilevitteen vuoksi kannattaa maksaa hiukan ylimääräistä.

En ehkä tilaisi uudelleen, 2/5.