Ravintola Ilves ja Black Angus Burger

Ravintola Ilves ja Black Angus Burger

Ravintola Ilves tuli esille Tuska-festivaaleilla syömässäni hampurilaisessa ja kun kerran erään herrasmiehen kanssa siitä kommenteissa mainittiin, oli aika lähteä perjantai-iltana käymään syömässä verrokkihampurilainen tuohon monesti erinomaiseen ravintolaan.

Ravintola itsehän tunnetaan pitkälti TAVASTIA-klubin aloittelupaikkana, jossa rasvalettiset rokkarit ahtavat vatsansa täyteen ruokaa ja keskustan hinnoissa olevaa keskiolutta. Viimeisin oma kokemukseni paikasta on parin vuoden takaa, eikä se siitä ole juuri muuttunut. Ilveksen palvelu on konstailemattoman ystävällistä ja varsin huomioonottavaa, joka toki on odotettavissa tyhjässä ravintolassa. Saimme laskumme 22:53 ja paikassa oli silloin kaksi ihmistä meidän lisäksemme.

Listalla on kaksi burgeria, vegaanisenakin saatavissa oleva nyhtöherne-avokadoburger (18e) ja perinteisempi Black Angus Burger (20e), joista valitsin jälkimmäisen.

Burgereiden saapumisessa pöytään kesti yllättävän pitkään, mutta selitys tuli annosten kanssa. Olin tilannut omani mediumina ja keittiössä oli ollut jotakin sekannusta sen kanssa. On aina hyvä, että keittiö varmistaa pihvin kypsyysasteen ja pihvi tulikin täydellisenä mediumina. Tosin muu annos oli ilmeisesti odotellut hetken aikaa, sillä bataattiranskalaiset tulivat jäähtyneinä. Tämä korjattiin huomautuksen jälkeen erinomaisesti.

Itse annos on melko simppeli. Bataattiranskalaisia, kaksi dippikulhoa (ketsuppi + yrttivalkosipulimajoneesi) ja burgerin välissä vain pihvi, vähän rucolaa, pari viipaletta savujuustoa ja samaista valkosipulimajoneesia.

Ilveksen burgerin yksinkertaisuudesta ja hinnasta voisi vetää monia johtopäätöksiä ja mielipiteitä, mutta kokemus ei jättänyt kovin kylmäksi. Pihvi nimittäin oli yksi parhaista, mikä hetkeen on tullut vastaan. Kaikki muu annoksessa jää kovasti sen varjoon. Tosin silti jää vähän kusetettu olo, sillä 20e rikkoo kipurajan, mitä hampurilaisannos ei saisi maksaa. Jos vaihtoehtona olisi ollut kaksi Tuskassa tarjoiltua juustohampurilaista samaan hintaan, olisin valinnut ilman muuta ne.

Loppujenlopuksi Ravintola Ilveksen burger oli kuitenkin hyvin positiviinen kokemus. Osansa toki saattoi olla Tuskassa vietetyssä 12h työpäivässä, mutta itse burger oli silti helposti 4/5. Silti, hiukan suolainen hinta ei välttämättä saa kokeilemaan uudestaan, mutta sehän haittaa vain niitä meistä joilla on vähän rahaa.