Ravintola Mullikka

Ravintola Mullikka

Sunnuntaiajelun lomassa vilkaisin lähiseutuni karttaa ja huomasin Helsingin Meilahdessa sijaitsevan Ravintola Mullikan. En mielestäni ollut paikka aiemmin nähnyt ja kun verkkosivujen perusteella paikka tarjosi myös laajempaa burgerivalikoimaa, otin suunnan suoraan Mullikkaa kohden.

Saavuttuani oli ravintola avautunut 20 minuuttia sitten. Ensivaikutelmalta paikka oli siisti, riittävän epätrendikäs ollakseen ironisesti trendikäs – ja selkeästi suuntasi tarjontaansa janoisille asiakkaille, jotka kuitenkin olivat valmiita maksamaan ruoastaan. Valikoimissa olevien burgereiden hinnat 13-14 euroa, johon lisukkeet kustansivat kuusi euroa lisää. Käytännössä puhutaan siis parinkympin ruoka-annoksesta, joka nosti odotuksia myös ruoan tasosta. Tilasin Smash Burgerin (14 e) parmesanranskalaisilla (6 e) ja 0,3 litran tölkin virvoitusjuomaa (5 e!!!!).

Ravintolan ulkopuolella on vallan viihtyisä terassi, joka jatkuu myös kulman taakse. Paikan suunnittelussa on onneksi käytetty muutakin kuin muovituolihelvettikatalogia, joka antaa paikan persoonallisuudelle edelleen pieniä lisäpisteitä.

Burgerista paljastuu kuitenkin välittömästi, että sen pihvit ovat smasheiksi epäonnistuneet. Maillardia ei juuri ole, pitsireunusta ei senkään vertaa. Pintamakuna erottuisi hiiltyminen, mutta lime-chilimajoneesi peittää sen (kuten oikeastaan muunkin) alleen. Suolaa on reilusti, omaan makuuni liikaa.

Myös perunoista ei ole juuri hyvää sanottavaa. Ideatasolla keskittyminen lyttypottuihin on plussaa, mutta toteutus kaipaa vahvasti parannusta. Sivuun laitettu majoneesi ei riitä pelastamaan toteutusta, jossa ilmeisesti frittiöljy on nähnyt parhaat päivänsä jo aikaa sitten. Perunoissa maistuu lähinnä kitkeryys ja suola, eikä jälkimmäistäkään ole tarpeeksi.

Kokonaisuutena Mullikka ei toimi, millään osa-alueella. Paikka vaikuttaa miellyttävältä satunnaiseen olueeseen hiukopalan kanssa, mutta tällä toteutuksella (erityisesti hinta-laatusuhteeltaan) parempia paikkoja on vaikka kuinka paljon.

Positiivista on se, että virheet ovat helposti korjattavissa, joten ehkä Mullikka vielä näyttää parhaat puolensa. Parantamisen varaa kuitenkin on oltava todella paljon, eikä nykyisen hinnoittelun kohdalla ole syytä pysähtyä keskinkertaisuuteen.